1
Domaći fudbal
Crvena zvezda

FOTO: Starsport

ZVEZDA BOLJA OD ZENITA U BEOGRADU: Knežević će dugo pamtiti meč obavijen velom tragedije u Moskvi! (VIDEO)

Objavljeno: 23.03.24 u 20:55

Veoma dinamična utakmica u srpskoj prestonici

Fudbaleri Crvene zvezde su na svom terenu u okviru prijateljskog meča savladali ekipu Zenita iz Sankt Peterburga sa 1:0.

U ranoj fazi meča, u 6. minutu, Olajinka je krenuo u prodor po desnoj strani, ali je zaustavljen od strane Karavaeva. Glavni arbitar Jovan Šegrt nije dosudio penal, što je izazvalo negodovanje igrača Zvezde. Usledio je period u kojem Zenit nije imao značajnih prilika, dok je Guteša u 10. minutu lako intervenisao nakon kornera ruskog tima.

Nakon mirnijeg perioda igre, u kojem nije bilo mnogo uzbuđenja, srpski tim je imao veći posed lopte, dok je Zenit čvrsto stajao u odbrani. Gosti su imali priliku u 22. minutu kada je Isidor pokušao iz teške pozicije, ali je lopta prošla pored gola.

U nastavku, Zenit je preuzeo inicijativu i počeo da stvara šanse. Daglas Santos je imao priliku za vođstvo, ali je njegov šut završio pored gola. U 37. minutu, Knežević je imao izvanrednu priliku za Zvezdu, ali je Keržakov sjajno intervenisao.

Zvezda je dominirala u kontrolu igre i diktirala tempo. Katai je pokušao iz slobodnog udarca, ali je bio neprecizan. Na kraju prvog poluvremena, rezultat je ostao nepromenjen.

U drugom poluvremenu, Erohin je imao kapitalnu priliku za Zenit, ali je njegov udarac završio na prečki. Jovan Mituljikić je takođe propustio izvanrednu priliku za Zvezdu nekoliko minuta nakon ulaska u igru.

Ključni trenutak meča dogodio se u 81. minutu kada je mladi Nikola Knežević postigao debitantski gol za Crvenu zvezdu nakon sjajne akcije tima.

Meč je odigran u senci velike tragedije koja se sinoć dogodila u Moskvi kada je grupa terorista u napadu u ruskoj prestonici oduzela život preko 100 ljudi.

1
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter