0
Fudbal

FOTO: Twitter/@LFC

LEGENDI ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA: Seo je na klupu voljenog kluba iako mu je ostalo još godinu dana života! (VIDEO)

Objavljeno: 23.03.24 u 21:33

Odlučili su da ga ispoštuju

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Sven-Goran Erikson, ostvario je svoj dugogodišnji san kao trener Liverpula na humanitarnoj utakmici odigranoj danas na Enfildu. Iako se bori s teškom bolešću – rakom, ovaj 76-godišnji Šveđanin je sa osmehom na licu izašao na teren Enfilda, dočekan burnim aplauzima i pevanjem himne Liverpula od strane navijača s podignutim šalovima.

Zauzevši svoje mesto na klupi, Erikson je predvodio „legende“ Liverpula u duelu protiv selekcije bivših fudbalera Ajaksa. Među igračima Liverpula našli su se Jirži Dudek, Martin Škrtel, Stiven Džerard i Fernando Tores, dok je atmosfera bila ispunjena emotivnošću i oduševljenjem.

Ovo je kao san„, izjavio je Erikson na konferenciji za novinare dan pre utakmice.

Kada sam bio trener, uvek sam sanjao o Liverpulu, ali to se nikad nije dogodilo. Sada se dešava.

Erikson, koji je u januaru otkrio da mu je dijagnostifikovan rak pankreasa i da mu preostaje u najboljem slučaju godinu dana života, ranije je govorio o svojoj ljubavi prema Liverpulu i žaljenju što nikad nije imao priliku da trenira taj tim.

Liverpul, odgovarajući na želje bivšeg selektora Engleske, ponudio mu je priliku da predvodi njihov tim na humanitarnoj utakmici.

Kada su me pitali, pomislio sam da je šala. Rekao sam: ‘Naravno’. Plus je u dobrotvorne svrhe, što iskustvo čini još boljim„, dodao je Erikson.

Na kraju, Liverpul je pred 59.650 navijača pobedio u današnjoj utakmici sa 4:2, uprkos tome što je na poluvremenu gubio sa 0:2. Ova utakmica nije samo bila prilika za igru, već i za ispunjenje sna jednog od najpoznatijih fudbalskih trenera i emotivan trenutak solidarnosti i podrške.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter