0
AdmiralBet ABA Liga
ABA-liga-logo

FOTO: ABA liga

GOTOVO: Zadar i Cibona dali zeleno svetlo za ulazak Dubaija u ABA ligu!

Objavljeno: 23.03.24 u 19:20

Očekuju nas velike promene.

Špekulisalo se, pregovaralo, vagalo i na kraju odlučeno, Dubai je od naredne sezone novi učesnik AdmiralBet ABA lige. Klubovi regionalnog takmičenja su ovog utorka konačno prevagnuli, pri čemu je Partizan bio jedini koji nije rekao ‘DA‘ za ulazak arapskog kluba u Jadransku ligu, dok su Zadar Cibona ostali suzdržani, a Budućnost nije prisustvala ovom događaju.

Međutim, Podgoričani su se oglasili saopštenjem i poručili da su protiv ulaska Dubaija u regionalno takmičenje pod ovim uslovima. Sada je došlo do promene, pa su i Zadar Cibona izjasnili da su ZA da ovaj klub sa Bliskog Istoka bude deo ABA lige. Kako prenosi Sport klub, nakon skupštine ostavljen je rok od 48 sati da se neopredeljeni timovi izjasne.

-Zadar i Cibona su dali pristanak u skladu sa zakonskom obavezom iz Društvenog ugovora i Statuta, pa će SC Derbi biti upisan u vlasničku strukturu. Ostala dva kluba, Split i Borac iz Čačka, gotovo izvesno će biti registrovana neposredno pre preoblikovanja ABA lige iz jtd u doo –  do 30. juna, kada se i zvanično završava takmičarska sezona 2023/2024 – stoji u saopštenju.

Zbog ulaska Dubaija u takmičenje skupština je posle prijema arapskog kluba usaglasila i te promene i od sledeće sezone 16 timova će se boriti za regionalni trofej. Sledeće takmičarske godine u prvoj ABA ligi učestvovaće 13 timova koji su izborili opstanak plasmanom u tekućoj takmičarskoj godini i šampion ABA 2.

Što je ukupno 14 timova, a za poslednje 15. mesto boriće se poslednjeplasirani iz ABA 1 i finalista ABA 2 lige, dok će 16. mesto zauzeti Dubai. Takođe, maksimalan broj ekipa iz jedne države  bude šest, a klub koji bi igrao u baražu iz ABA 2, ne može da bude iz Srbije ako je prvak drugog ranga takmičenja iz iste zemlje.

BONUS SADRŽAJ:

GAĆINOVIĆ PORUČIO: ‘Pokazaćemo protiv Kipra drugo lice!’ (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter