0
Evroliga

FOTO: Starsport

BJELICA JE LEGENDA: Evroliga na veoma lep način ispratila srpskog košarkaša u penziju! (FOTO)

Objavljeno: 23.03.24 u 20:31

Nemanja je ostavio dubok trag u evropskoj košarci

Evroliga, najprestižnije takmičenje u evropskoj košarci, oprostila se od jednog od najistaknutijih srpskih igrača u poslednjih nekoliko decenija – Nemanje Bjelice, koji je najavio kraj svoje košarkaške karijere. U emotivnoj poruci na zvaničnom nalogu, Evroliga je istakla Bjeličin veliki doprinos igri, posebno ističući njegovu izvanrednu sezonu 2014/15, kada je bio proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) Evrolige.

Bjelica je osvojio ovu prestižnu nagradu noseći dres turskog kluba Fenerbahče, nakon čega je krenuo u NBA ligu, smatrane jednom od najkvalitetnijih liga na svetu. Njegova karijera bila je obeležena izuzetnim talentom, predanošću i posvećenošću, što su ga doveli do vrhunskih dostignuća kako u Evropi, tako i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovaj potez Evrolige, uz poruku poštovanja i čestitki za Bjeličinu izvanrednu karijeru, simbolizuje priznanje njegovog neospornog uticaja na košarku i podseća na njegove velike sportske uspehe. Navijači širom sveta sećaju se Bjeličinih sjajnih igara i doprinosa košarci, te mu šalju najlepše želje u penzionerskim danima, dok ostaje trajni simbol izuzetnosti srpske košarke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter