0
Evroliga
Dubai

FOTO: Printscreen/Twitter

SAVANOVIĆ OŠTRO PROTIV DUBAIJA: Legenda srpske košarke žestoko iskritikovala potez ABA lige!

Objavljeno: 22.03.24 u 10:09

Odmah se setio slučaja „KK Zlatibor“

Košarkaška javnost je uzbuđena zbog velikih novosti koje nas očekuju u narednoj sezoni AdmiralBet ABA lige, jer će se takmičenju priključiti klub iz Dubaija, Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ambiciozan projekat kluba iz Dubaija izazvao je veliku pažnju, a nekadašnji reprezentativac Srbije Duško Savanović izneo je svoje podeljene stavove o ovoj odluci.

Ne znam šta da kažem, imam prilično podeljeno osećanje. Prvo sam se setio ‘slučaja KK Zlatibora’ pre ‘neku’ godinu. Osvojili su AdmiralBet ABA 2 ligu, sedam dana slavili ulazak u najjaču regionalnu ligu, pa im je traženo da odigraju dodatni kvalifikacioni meč?! I, nisu prošli. Za nekoga, znači, pravila važe, a za nekog ne važe“, izjavio je Savanović.

Nešto je ‘zamućeno’ oko novog člana. Ako su liga odnosno klubovi u finansijskom dobitku, pozdravljam. Osim Partizanu i Crvenoj zvezdi, ostalima bi efekat mirisa novca bio ispunjenje snova, planova, možda i rezultata… To je ljudski. Ali, ne vidim pozitivnu stvar po pitanju razvoja srpske košarke. Veći broj mečeva, duža sezona, pet, šest sati letiš da bi igrao… Nemam formiran stav, ako ne znam sve detalje. Veliki plus, ali i minus za ‘kiselu’ sliku. Videćemo kako će sve da izgleda u praksi„, dodao je Savanović, ostavljajući prostora za konačni sud.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter