0
Tenis
Novak Đoković

Novak Đoković (FOTO: Starsport)

RODIK KRITIKOVAO ĐOKOVIĆA: Evo šta je Amerikanac poručio prvom reketu sveta!

Objavljeno: 22.03.24 u 12:20

‘Ne vidim što bi Novak bio tako očajan protiv 123. na svetu.’

Nekadašnji američki teniser Endi Rodik uputio je kritiku na račun Novaka Đokovića zbog jednog poteza protiv Luke Nardija na Indijan Velsu. Naime, u jednom trenutku je delovalo da je Italijan stao sa igrom posle Noletovog servisa što je zbunilo srpskog asa koji je prekinuo poen i ušao u raspravu sa sudijom. 

-Bio je to očajnički potez. Ne vidim što bi Novak bio tako očajan protiv 123. na svetu. Pod jedan, momak nije prestao sa igrom. Pogledajte, nije stao. Imate 27 klipova Đokovića gde, i to baš mrzim, okreće časovnik 13 godina unazad i očekuje od nas da se setimo jednog poena, i kao da nema nikakvog znaka kako Novak staje, ali ustvari staje i više nego što je Nardi u tom trenutku. Nardi nije stao sa igrom. Čak iako tvoj protivnik stane, ne mora da znači da moraš i ti. sasvim suprotno! Ako oni stanu, ti nastaviš, osvojiš poen – rekao je i nastavio:

-To je kao da si izabrao – pod jedan, da pogrešiš oko toga šta neko drugi radi. Onda doneseš pogrešnu odluku u vezi nastavka poena, onda se žališ sudiji i to posle pomeneš mlađem igraču, koji je imao najveći momenat u svojoj karijeri prilikom tog rukovanja, to je po mom mišljenju neiznuđena greška – istakao je Rodik.

Endiju se u kritikama pridružio i američki novinar Džon Verthajm je dao svoj sud po ovom pitanju.

-Igrate protiv laki luzera van sto na listi, koji je bliži godištu vaše dece nego što je vama. Morate da uradite nešto da prodrmate stvari. Mislim da je ovo bio Novakov pokušaj da promeni nešto u igri i uđe dečku u glavu – naveo je.

Podsetimo, Đoković je poražen od Nardija na iznenađenje mnogih, a takođe je otkazao učešće na turniru u Majamiju kako bi se pripremio za Monte Karlo koji je na programu od 7. aprila.

Da li Crvena zvezda treba da izgradi novu halu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter