6
Evroliga

FOTO: Starsport

NOVA HALA U BEOGRADU? Crvena zvezda ima plan kako da pretekne ostale u borbi za Evroliginu licencu!

Objavljeno: 22.03.24 u 08:04

Još uvek ništa nije potvrđeno

Kako se sezona bliži kraju, tenzije rastu među navijačima dok Partizan i Crvena zvezda ulaze u borbu za mesto u Evroligi. Dok titula prvaka ABA lige obezbeđuje jedno mesto, drugo mesto zahteva specijalnu pozivnicu, koja je bila u rukama ova dva kluba tokom prethodne dve godine.

Sada, pred očekivanom reorganizacijom Evrolige, koja će biti podstaknuta ulaskom Dubaija u elitno evropsko takmičenje od sezone 2025/26, Partizan i Crvena zvezda se nadaju dugoročnim licencama za učešće u Evroligi.

Nedavno su predstavnici oba kluba održali sastanke sa ljudima iz Evrolige, prezentirajući svoje finansijske planove i dugoročne strategije. Prema nezvaničnim izvorima, Crvena zvezda je ponudila ambiciozan plan: izgradnju nove arene sa kapacitetom od oko 15.000 mesta.

Ovaj predlog bi mogao biti ključan argument za Crvenu zvezdu u trci za licencom, pružajući im nezavisnost od deljenja dvorane sa večitim rivalom. Ipak, detalji o lokaciji i vremenskom okviru za izgradnju nove arene još uvek nisu jasni.

Navijači i ljubitelji košarke sa nestrpljenjem iščekuju dalji razvoj događaja dok se rivalstvo Partizana i Crvene zvezde nastavlja i van terena, sada i na putu ka osvajanju prestižne evropske scene.

186
112

6 Komentara

  1. Nemogu da se načudim na šta je onaj turčin čovićoglu spreman da dovede taj nesretluk zvani zvezda crvena elitno takmičenje, iako to rezultatima to NIKADA zaslužili nisu. Opet krađa novca od radničke klase. Za Dali fudbal ili košarka, sve je to nacionalna sramota. Ali.. za to biti mora, deci za jagode, neka traže negde dalje. I hoće, u Australiji, Kanadi.. Smrdija…

    4
    2
    Odgovori
  2. Pošto je JSD Partizan ržavno ljubimče od kad je osnovan i sve je dobijao na poklon. Dobio je stadion od JNA, pa sada imaju sve privilegije i u gradskoj Areni, kao da je njihova, Zvezdi i ne preostaje ništa drugo nego da sami grade i stadion i arenu. Pomoć se uglavnom bratski deli po sistemu: dinar Partizanu pa dinar Zvezdi, dinar Partizanu pa dinar Vojvodini, dinar Partizanu pa dinar Radničkom … i tako dalje u krug. I opet im malo i kmeče i plaču kako im Vučić nije dao dovoljno. A i taj Vučić dozvolio da Real ima veći budžet nego što je on dao za JSD Partizan. Daj im otvoren ček pa nek upišu sami koliko hoće.

    7
    15
    Odgovori
    • Pre nekoliko dana KSS uzeo iz budžeta 3miliona evra za potrebe poslovanja saveza. Sutra ta tri miliona prebačena kk zvezda… Poštenjačino.

      7
      0
      Odgovori
    • Kakve smo to privilegije dobili u areni? Vi ste ocigledno toliki idioti da ne shvatate da je UGOVOR O KORISCENJU ARENE POTPISAN NA 5 GODINA, i tu se svaka prica zavrsava! Vi ste iz iste te arene izlazili jer ste u nju dovodili duhove na tribine a i ove godine su vas mozda 2 utakmice u odredjenim momentima dijelile od toga da se vratite u pionir. Ali ste naravno vidjeli da bi nama i 2 arene bilo malo, dobijali ili gubili pa je vas svemoguci i sveispravni gazda odlucio da i on sad oce malo u arenu, pa cak i mladje kategorije da dovede da treniraju tamo, iako je vasu halu srusio i tu napravio mini-naselje. Mi zbog vasih hirova i kompleksa treba da izbacimo mladje kategorije i basketase iz hale, ee pa fala bogu pa ne moze.

      5
      1
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter