0
Košarka
Luka Dončić

FOTO: Twitter/@dallasmavs

DOKTORSKA PARTIJA DONČIĆA: Dalas na Lukinim krilima razbio Jutu i srušio nestvarni timski rekord! (VIDEO)

Objavljeno: 22.03.24 u 10:54

Sada su oni po ovom parametru najbolji u ligi

Luka Dončić, neosporni lider Dalas Maveriksa, još jednom je predvodio svoju ekipu do impresivne pobede nad Jutom Džez rezultatom 113:97 na domaćem terenu. Dončić je briljirao sa 34 poena, devet skokova i osam asistencija, demonstrirajući svoju neverovatnu igračku sposobnost i liderstvo koje je neophodno za uspeh tima.

Osim Dončića, Maveriksi su se istakli i po rekordnom broju zakucavanja u ovoj sezoni – ukupno 18, čime su nadmašili prethodni rekord postavljen od strane Los Anđeles Lejkersa. Danijel Gaford je bio ključni igrač u ovom segmentu igre, postigavši čak 10 zakucavanja i doprinoseći timu sa 24 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Kajri Irving je takođe dao značajan doprinos pobedi sa 16 poena i sedam asistencija, dok je Derik Džons Džunior dodao 12 poena. Iako je Dante Egzum proveo 15 minuta na terenu, nije zabeležio poene.

Sa druge strane, Lauri Markanen se istakao u redovima Jute sa 21 poenom, iako je imao nešto manje uspešno veče u šuterskom segmentu. Kolin Sekston je takođe bio efikasan sa 20 poena, dok su Keonte DžordžVoker Kesler dodali 18 i 14 poena.

Ova pobeda postavlja Dalas na deobu šeste pozicije sa skorom 41-29, što ih čini izuzetno konkurentnim u borbi za direktan ulazak u plej-of. Sa još nekoliko preostalih utakmica do kraja sezone, Maveriksi će nastojati da održe ovaj momenat i obezbede svoje mesto među najboljim timovima. Sa druge strane, Juta Džez se priprema za kraj ligaškog dela sezone, dok pokušava da učvrsti svoj plasman u plej-of.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter