10
Evroliga

from left Joel Bolomboy, #21 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Dejan Davidovac, #7 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Yago Dos Santos, #99 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Dalibor Ilic, #22 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Milos Teodosic, #4 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Branko Lazic, #10 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Marko Simonovic, #11 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and Luka Mitrovic, #9 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and Mike Tobey, #18 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and FC Bayern Munich at Stark Arena on November 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

(ANKETA) DA LI ZVEZDA TREBA DA IZGRADI NOVU HALA? Ogromna i preskupa investicija ili projekat za budućnost!

Objavljeno: 22.03.24 u 10:32

Ima pozitivnih, ali i negativnih strana

Nedavno se pojavila informacija da bi Crvena zvezda u budućnosti mogla da izgradi sopstvenu halu čime bi potpuno bila nezavisna ne samo od Partizana već od koncerata i događaja koji se organizuju u Beogradskoj Areni.

Oprečna su mišljenja da li bi ovakva investicija mogla da donese dovoljno koristi crveno-belima s obzirom sa njihov neizvestan status oko licence Evrolige, koja još uvek nije na vidiku.

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and Barcelona at Stark Arena on February 02, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by David Damnjanovic/Starsport)

Zvezda ozbiljno planira budućnost

Nema nikakve sumnje da bi ovakvim potezom Crvena zvezda sigurno mogla da ozbiljno konkuriše za licencu Evrolige, pre svega što bi u tom slučaju imala halu koja bi u potpunosti bila pod njenom kontrolom i više ne bi zavisila ni od koga.

Da podsetimo, Beogradsku Arenu crveno-beli ove sezone dele sa ekipom Partizana, koja takođe nema jurisdikciju nad ovim prostorom, već je on u potpunosti u vlasništvu Grada Beograda.

Novom halom Crvena zvezda bi dobila prostor preko kojeg bi sigurno mogla da privuče veliki broj sponzora, kao i prostor u kome bi dodatno mogla da razvija svoj omladinski pogon, ali postoje i one negativne strane.

Milionski projekat = Finansijski fijasko?

I pored svih pozitivnih stvari koje bi eventualno donela izgradnja hale, čini se da postoji mnogo više argumenata protiv ove ideje koja se pojavila nedavno u domaćim medijima, a tiču se pre svega finansija.

Na prvom mestu je apsolutno činjenica koliko bi koštao ovakav projekat, a sumnje nemamo da se sigurno radi o nekoliko miliona evra, a moguće i dosta više od toga, a druga stvar je ko bi to finansirao.

Jasno je da Crvena zvezda, kao i Partizan, nisu timovi koji imaju privatne sponzore te je činjenica da bi ovakvu megalomansku investiciju od hale sa 15.000 mesta sigurno finansirao Grad Beograd i njegovi građani, što se iz ove perspektive ne čini kao neka primarna investicija.

Jedan od mogućih problema bi verovatno bilo ispuniti halu na svakom meču, što je primetno i tokom ove godine, naročito u ABA ligi koja je postala potpuno neatraktivna za navijače.

Na kraju usled ogromnih troškova na igrače ove sezone, a kako sada stoje stvari biće uloženo još više novca u pojačanja naredne sezone, i očajnog rezultata u Evroligi ostaje pitanje podrške ovakom jednom projektu s obzirom da Crvena zvezda još od 2016. nije igrala završnicu Evrolige.

Da li Crvena zvezda treba da izgradi novu halu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
41
28

10 Komentara

  1. Košarkaški klubovi Partizan iz Beograda i Igokea iz Aleksandrovca potpisali su u petak ugovor o poslovnoj i sportskoj saradnji, kojim će se fuzionisati, iako će nastaviti takmičenja u svojim ligama.

    Ekipe će na dresovima u svim takmičenjima nositi natpise „Partizan Igokea“ i „Igokea Partizan“, imaće zajednički Upravni odbor, zajedničke prostorije, a u planu je i izgradnja hale.

    0
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter