0
Fudbal

FOTO: UEFA EURO 2024 Official

SRBIJA GOSTUJE BRATSKOJ RUSIJI: Ovaj okršaj je obeležio susret ove dve selekcije, ali pod drugim imenima! (VIDEO)

Objavljeno: 21.03.24 u 08:00

Očekuje nas spektakl.

Četa Dragana Stojkovića Piksija danas kreće sa pripremama za dugo očekivano Evropsko prvenstvo na kome će Srbija učestovati nakon više od dve decenije. ‘Orlovi‘ će od 18 časova odmeriti snage sa Rusijom u Moskvi na VTB areni. Biće ovo fanstatičan duel, pošto će atmosfera biti bratska i sigurno ćemo uživati u odličnom spektaklu.

Inače, ovo je Rusiji prva utakmica sa nekom evropskom selekcijom nakon skoro dve ipo godine. Poslednji put kada se ova reprezentacija sastala sa nekim protivnikom sa istog kontinenta jeste sa Hrvaskom u okviru kvalifikacija za Mundijal u Kataru, 14. novembra 2021. godine kada su ‘Vatreni‘ dobili sa 1:0. Ove dve selekcije imaju dugu istoriju, ali pod ovim imenima su odigrali šest mečeva, a Rusija ima tri pobede, dok Srbija tek jednu i to u poslednjem meču kada je bilo 5:0, dok je dva puta bila nerešeno.

Međutim, kada su se ove dve zemlje zvale Jugoslavija i Sovjetski Savez imali su dosta odigranih utakmica. SSSR (današnja Rusija) bio je uspešniji pošto je čak 10 puta slavio, dok u 3 susreta nije bilo pobednika, a naš nacionalni tim je pobedio svega samo jednom. Ali, sigurno najbolniji poraz je onaj u finalu prvog održanog Evropskog prvenstva u Francuskoj 1960. godine na stadionu PSŽ-a, ‘Park Prinčeva.’

FOTO: UEFA EURO 2024 Official

Jugoslavija je bila predvođena majstorima poput Šekularca, Galića, Đurkovića, Miladinovića i drugih, ali ni oni nisu mogli tada da pariraju prejakom Sovjetskom Savezu koji je pobedio rezultatom 2:1 i bio prvi osvajač ovog takmičenja. Naša selekcije je povela u 43. minutu preko Galića, ali su Meteveli u 49. i Ponedelnika u 113. prekokrenuli i srušili snove ovih fantastičnih igrača.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter