0
Evroliga

Janis Sferopulos (FOTO: Starsport)

SFEROPULOS NAJAVIO MEČ SA VIRTUSOM: Trener Crvene zvezde saopštio lepe vesti za navijače!

Objavljeno: 21.03.24 u 17:37

Grk traži reakciju tima nakon poraza od Panatinaikosa

U petak košarkaši Crvene zvezde traže povratak na pobednički kolosek nakon nedavnog poraza od Panatinaikosa. Protiv Virtusa iz Bolonje na domaćem terenu, žele da prekinu niz neuspeha.

Trener ekipe, Janis Sferopulos, nakon poraza od Atinjana, izrazio je razočaranje, ali i govorio o daljem toku sezone. Sada, u najavi predstojećeg duela, naglašava važnost reakcije svog tima.

U pravu ste, Virtus je tim koji želi da ostane u zoni plej-ofa, bore se jako, imaju kvalitet. Sa naše strane želimo reakciju nakon poraza, želimo da budemo konzistentnijii igramo bolje u odbrani i igramo pametno u odbrani i koristimo talenat na oba kraja terena. Želimo da se borimo i igramo po planu. Reakcija je jako bitna i želim da vidimo mnogo konzistentniju igru.

Izrazio je želju da se do kraja sezone igra za što više pobeda.

– Nije lako, nemamo ništa pozitivno na kraju u tom smislu… Ali imamo klub, navijače, mi smo profesionalci i moramo da uradimo sve da bismo dobili što više mečeva do kraja sezone.

Istakao je i da će se kroz Evroligu do kraja spremati za mečeve ABA lige.

– Osim rezultata, druga stvar je da svi moraju igrati i biti spremni i da budemo spremni za ABA ligu. U Evroligi što bviše pobeda, a kroz njih da se spremimo za mečeve u ABA ligi.

Pohvalio je i Teodosića za nastup protiv PAO iako je odradio samo jedan trening.

– Miloš je igrao juče i mislim da nije mnogo igrača moglo da igra takve mečeve, on je povređen dva meseca i igrao je meč i želim da mu čestitam. Sada želimo da svi budu srećni, nastaviće da trenira i da hvata ritam.

Što se tiče ostalih povređenih igrača…

– Topić i Tompkins treniraju individualno, oni su u procesu i videćemo kada će biti spremni za timski trening. To su duge povrede i ne mogu da igraju nakon jednog ili dva timkska treninga. Lazić je bolje i trenirao je i videćemo da li će igrati sutra. 

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter