0
Košarka

Marko Guduric Svetislav Pesic Bogdan Bogdanovic Dusan Ristic Srbija - Juzni Sudan, Svetsko prvenstvo, kosarka 30.8.2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

PEŠIĆ KOMENTARISAO GRUPU NA OI 2024, pa naglasio: „Nadam se da će Jokić i Micić igrati!“

Objavljeno: 21.03.24 u 16:13

Prema njegovom mišljenju turniru Parizu će biti jedan od od najtežih u istoriji Olimpijskih igara

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, govorio je o predstojećim Olimpijskim igrama za sajt FIBA.

Pešićevi izabranici će igrati u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Država, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku (Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija, Portoriko i Bahrein).

–  Za nas nije loše da igramo prvu utakmicu protiv Sjedinjenih Država, a drugo, ako se plasiramo u četvrtfinale, koje je uvek jedna od najvažnijih utakmica na bilo kom velikom turniru, Svetskom prvenstvu, Evrobasketu ili Olimpijskim igrama, ne bismo se suočili sa njima u četvrtfinalu – rekao je Pešić koji se potom osvrnuo na ostale rivale u grupi.

– I drugi timovi u našoj grupi su opasni, veoma dobri, sa potencijalom da dobiju Portoriko, Italiju ili Litvaniju, timove sa kojima smo se susreli na FIBA Svetskom prvenstvu u košarci 2023. Južni Sudan je bio odličan tim na Svetskom prvenstvu u Manili, igra modernu košarku, veoma agresivnu, sa tranzicionim napadom, i to je samo još jedna potvrda da će svaka utakmica na ovom turniru biti teška.

Prema njegovom mišljenju turniru Parizu će biti jedan od od najtežih u istoriji Olimpijskih igara.

– Od 12 timova koji bi bili tamo, verovatno deset njih oseća da bi moglo da se bori za medalje. To je nešto što se nikada nije dogodilo u istoriji Olimpijskih igara. To je jedan od najtežih turniri u istoriji – istakao je selektor Srbije.

Nada se da će Nikola Jokić i Vasilije Micić moći da pomognu ekipi.

– Ako želite da dođete do medalja, morate pobediti u svim utakmicama do polufinala, većina igrača, kao i dve trećine našeg tima su iz iste generacije, rođeni 1994. i 1995. godine. Nadamo se da će igrati još dva igrača iz ove generacije, jer su to Nikola Jokić i Vasilije Mićić. Sezone su im izuzetno duge, da vidimo da li će je završiti bez povreda i problema. Ima i drugih igrača, ali govorim o Jokiću i Mićiću jer su oni bili deo te iste generacije i velika je prednost ako imate igrače koji su dugo igrali zajedno, iz FIBA U16, U18 ili U20 turniri. To je svakako bio razlog zašto smo igrali dobru košarku u Manili – zaključio je Pešić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter