1
Evroliga
Janis Sferopulos

FOTO: Starsport

SFEROPULOS BRUTALNO ISKREN: „Neću tražiti nikakva opravdanja, imamo igrače kakve imamo!“

Objavljeno: 20.03.24 u 23:20

Sada Zvezda nema ni matematičke šanse za završnicu Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde su doživeli poraz od ekipe Panatinaikosa rezultatom 89:77, što ih je ostavilo bez matematičke šanse da se plasiraju u plej-in fazu Evrolige.

Nakon meča, trener crveno-belih je izrazio svoje mišljenje o igri svog tima, ističući borbenost koju su pokazali tokom utakmice.

Kao što smo pokazali, borili smo se koliko smo mogli. Pokazali smo da možemo da ostanemo u utakmici koliko možemo i borili do kraja. Bilo je jako bitno da početkom četvrte četvrtine priđemo na šest do sedam razlike, imali smo nekoliko otvorenih šuteva, grešaka, promašeno zakucavanje. Panatinaikos je tim koji poseduje kvalitet, ponovo su stekli dvocifrenu razliku. Bili su jednostavno bolji, za nas je važno da pronađemo način kako da pobeđujemo u Evroligi i kako da poboljšamo neke male stvari„, rekao je trener.

Na pitanje o lošoj igri u odbrani, trener je priznao nedostatke i izrazio nameru da tim poboljša defanzivnu igru u narednim mečevima.

U pravu ste, igrali smo loše u odbrani. Pokušaćemo da to poboljšamo u narednom meču„, dodao je.

Kada je reč o povređenim igračima, trener nije želeo da traži opravdanja, ističući da će se boriti sa zdravim igračima do kraja.

Neću tražiti nikakva opravdanja. Imamo igrače kakve imamo, nisu svi zdravi. Sa zdravima ću se boriti do kraja. Ne želim da pričam o povređenima„, naglasio je.

Iako su matematički izgubili šansu za prolaz dalje, trener je istakao da ekipa neće odustati i da će se boriti za svaku pobedu do kraja takmičenja u Evroligi.

Najvažnije je da se fokusiramo na prvo mesto u ABA ligi, ali svakako to ne znači da se nećemo boriti za svaku pobedu do kraja u Evroligi“, zaključio je trener Crvene zvezde.

5
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter