3
Evroliga
KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos

FOTO: Starsport

PAO PREJAK ZA ZVEZDU: Crveno-beli nemoćni protiv preskupog projekta grčkog biznismena! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 20.03.24 u 22:05

Večeras prosto ništa nije htelo u koš

Košarkaši Crvene zvezde na svom parketu doživeli su novi poraz i to u okviru 30. kola Evrolige, ovoga puta je od njih bila bolja ekipa Panatinaikosa rezultatom 76:89.

Prve poene na meču postigao je Adam Hanga iz polaganja, da bi na drugoj strani uzvratio Mitoglu, a onda smo videli i nešto ne toliko često trojku Džoela Bolomboja koji je zapalio Delije.

Lepu rampu Luke Mitrovića nad Matijasom Lesorom smo videli u jednom propalom napadu grčkog tima, a onda i sjajno zakucavanje Gidraitisa u kontranapadu, ali Mitoglu za sada zadaje najviše problema domaćima i to sa sedam vezanih poena.

Loša igra Zvezde je bila samo povod za PAO da se odmakne na +9 tri minuta pre kraja prve deonice. Iako je ulazak Teodosića na parket dosta toga promenio serija koju su Grci napravili u završnici prvih 10 minuta ih je vratila na veliko vođstvo.

Sjajan ritam Zelenih se nastavio na startu druge četvrtine, a brutalno kucanje je imao bivši centar ekipe Partizana, Matijas Lesor, nakon dobre odbrane tima iz Atine.

Dodatna glavobolja za Janisa Sferopulosa je treći faul verovatno najboljeg igrača Zvezde na ovom meču Luke Mitrovića, koga koliko toliko uspeva da zameni Dejan Davidovac, ali je odbrana domaćina prilično „šuplja“.

Još nekoliko sjajnih rešenja Davidovca na obe strane parketa i kucanje Bolomoboja vratili su domaće na -7. To ipak nije bilo dovoljno da se napravi neko ozbiljnije približavanje rivalu, tako da se na pauzu otišlo sa dvocifrenim minusom.

Odlično je počelo drugo poluvreme za Crvenu zvezdu, prvo je Dejan Davidovac pogodio trojku, a onda serija dobrih odbrana srpskog tima koje nažalost nisu iskorišćene kako treba, da bi Grant prekinuo taj post Grka.

Ti neiskorišćeni napadi su na kraju skupo koštali crveno-bele, pošto je PAO uspeo da veže dva uspešna napada preko Kendrika Nana i Matijasa Lesora da se vrati na dvocifreni plus.

Do kraja treće deonice Crvena zvezda nije uspela da pronađe način da se izbori sa naletom grčkog velikana, tako da je ovaj period igre završen sa +14 za goste iz Atine.

Posle gotovo minut i po bez pogodaka na obe strane nakon sjajne rampa Bolomboja povučena je kontra iz koje uz prekršaj uspeva da pogodi danas zaista fantastični Dejan Davidovac koji je do sada skupio 16 poena .

Nastavila se odlična serija Crvene zvezde, koju je pored već pomenutog Davidovca povukao Miloš Teodosić pa su se domaći ekspresno spustili na -8.

Do kraja meča Panatinaikos je ipak pokazao zbog čega je jedan od favorita ove sezone u Evroligi i rutinski je priveo meč kraju u svoju korist.

2
0

3 Komentara

  1. Koliko se secam nedavno je jedan drugi klub, istina znatno jaci od Cerge, tukao ove zelene bogatase. .Koliko vas je bilo ovaj put u nasoj dvorani, ahaha?!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter