0
Evroliga

FOTO: Starsport

OLIMPIJA ZAGORČALA ŽIVOT PARTIZANU: Evo zbog čega pobeda Armanija ne ide na ruku crno-belima!

Objavljeno: 20.03.24 u 21:50

Čeka nas velika borba za plej-in

Košarkaši Olimpije iz Milana demonstrirali su izvanredan performans u 30. kolu Evrolige, ostvarivši impresivnu pobedu nad ekipom Monaka.

U gostima, Olimpija je deklasirala Monako rezultatom 98:80, što je rezultiralo njihovom 13. pobedom u sezoni, sada imajući skor od 13 pobeda i 17 poraza, te nastavljajući borbu za mesto u plej-in fazi.

Ekipa pod vođstvom trenera Etorea Mesine pružila je izvanrednu napadačku predstavu, postigavši čak 58 poena u prvom poluvremenu. Već posle prvog dela igre, Olimpija je imala dvocifrenu prednost od 14 poena, dok je Monako uspeo da smanji zaostatak na -9 pred početak poslednje četvrtine.

Međutim, Olimpija je briljantno otvorila poslednji kvartal, dominirajući terenom i pružajući čvrstu odbranu, što je rezultiralo vođstvom od čak +17 poena i odlučujućom pobedom.

U ostvarenju ove važne pobede, istakli su se Nikola Mirotić sa 21 poenom, Lo sa 15 poena, Donta Hol sa 14 poena, Tonut sa 13 poena, kao i Meli i Šilds sa po 10 poena. Nejpir je takođe doprineo pobedi sa osam poena i šest asistencija.

Iako je Monako poražen, neki od ključnih igrača istakli su se, među kojima su Dijalo sa 17 poena, Lojd sa 14 poena, te Voker i Džejms sa po 10 poena.

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter