0
Košarka

team ekipa medalja dodela trofej Srbija - Nemacka finale Svetsko prvenstvo Filipini Mnila10.9.2023. (photo by STARSPORT)

ŽREB ZA OLIMPIJSKE IGRE: Košarkaši i košarkašice danas saznaju rivale za turnir u Parizu!

Objavljeno: 19.03.24 u 10:50

Žreb je zakazan za 19 časova

Muška i ženska košarkaška reprezentacija Srbije obezbedile su plasman na Olimpijske igre u Parizu ovog leta.

Muškarci su osvojili srebro na Mundobasketu u Manili prošle godine, dok su dame kroz kvalifikacioni turnir u Brazilu obezbedile vizu za Pariz.

Danas od 19 časova saznaćemo protivnike koje će se susresti na olimpijskom turniru koji će se održati od 27. jula do 11. avgusta u Lilu i Parizu.

Format takmičenja je promenjen pa umesto dve grupe sa po šest timova, ovog puta imaćemo četiri grupe sa po tri selekcije.

Muška košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu zajedno sa Australijom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Letoniji, gde će osim domaćina učestvovati selekcije Gruzije, Filipina, Brazila, Kameruna i Crne Gore.

 

Sjedinjene Američke Države, Nemačka i pobednik kvalifikacionog turnira u Španiji se nalaze u prvom šeširu.

Treći šešir čine Kanada, Francuska i pobednik kvalifikacija u Portoriku. U četvrtom šeširu su Japan, Južni Sudan i pobednik kvalifikacija u Grčkoj. Na turniru u muškoj konkurenciji učestvuje 12 ekipa i trajaće od 27. jula do 10. avgusta.  

Ženska reprezentacija Srbije nalazi se u trećem šeširu sa Francuskom i Japanom.

U prvom su SAD, Kina, Australija, u drugom Španija, Kanada i Belgija, a u četvrtom Portoriko, Nigerija i Nemačka

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter