1
Ostali sportovi

FOTO: Printscreen/Instagram

VELIKA TUGA: Umro dečko Arine Sabalenke, čuveni sportista i učesnik Olimpijskih igara! (VIDEO)

Objavljeno: 19.03.24 u 08:18

Kako mediji prenose Konstantin je iznenada preminuo

Konstantin Kolcov, bivši beloruski hokejaš i učesnik Olimpijskih igara, kao i NHL igrač, preminuo je u 43. godini. Bio je u vezi sa trenutno drugom teniserkom sveta, Arinom Sabalenkom, od 2021. godine.

Mediji izveštavaju da je Kolcov iznenada preminuo, samo pet godina nakon što je Sabalenkova ostala bez oca, Sergeja, koji je takođe bio hokejaš. Kolcov je ostavio iza sebe tri sina iz prethodne veze.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ❤️ (@sabalenka_aryna)

 

Tokom svoje igračke karijere, Kolcov je učestvovao na dva turnira Olimpijskih igara, 2002. i 2010. godine, i za nacionalnu selekciju odigrao 123 meča, postigavši 34 gola i zabeleživši 21 asistenciju. Bio je deo brojnih ekipa u KHL-u, uključujući Omladinu, Dinamo Minsk, AK Bars, Severstal i Spartak Moskvu. Takođe, od 2002. do 2006. godine, nastupao je za Pitsburg Pingvinse u NHL-u.

Nakon završetka igračke karijere, Kolcov se okrenuo trenerskom poslu. Poslednji angažman imao je kao pomoćni trener u timu Salavat Julajev iz Ufe, gde se oprostio od trenerske uloge.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter