AdmiralBet ABA Liga

Ognjen Jaramaz Alen Smailagic James Nunnally Kevin Punter Perry PJ Dozier Regular season round 19 Euroleague basketball match between Crvena Zvezda and Partizan in Belgrade, Serbia on Jan. 4, 2024. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SAOPŠTENJE PARTIZANA POVODOM PRIMANJA DUBAIJA U ABA LIGU: ‘Apsurdno je!’

Objavljeno: 19.03.24 u 17:22
Oglasili su se i ‘crno-beli’.

Danas je u zvanično u ABA ligu primljena ekipa Dubaija. Ono što je malo ko znao jeste da će Dubai predvoditi Đoković, a više o tome možete pročitati – OVDE! Nakon svih informacija koje su se pojavile u javnosti, KK Partizan oglasio se saopštenjem, koje prenosimo u celini:

‘KK Partizan Mozzart Bet se nakon sednice Skupštine ABA j.t.d. lige javno obraća sa željom da pojasni svoju poziciju prilikom današnjeg donošenja odluka.

Želja KK Partizan jeste bila da se prvo odlučuje o izmeni Društvenog ugovora, prijemu novih članova koji su na to ostvarili pravo po Statutu ABA Lige, preoblikovanju Javnog trgovinskog društva u d.o.o. , a tek potom o proširenju lige i prijemu Dubaija.

Ipak, kako na prve dve teme u ovom trenutku nije postignut dogovor, uz uveravanja da će se dve navedene tačke okončati do 30.06. Klubovi su pristupili glasanju o prijemu Dubaija i proširenju Prve ABA lige.

KK Partizan ovu proceduru smatra apsurdnom, jer je Dubai praktično prvo primljen u Ligu, da bi mu tek naknadno bilo traženo mesto u istoj.

Ono što KK Partizan želi da naglasi, jeste da Klub principijelno nije bio protiv ulaska Dubaija u ABA ligu, već protiv načina na koji je ta odluka doneta. Takođe, Klub je veoma zabrinut zbog proširenja kalendara takmičenja na još četiri utakmice koje predstavljaju dodatno opterećenje za igrače.

U prilog konstruktivnom pristupu KK Partizan rešavanju ovog pitanja ide i činjenica da je finansijska ponuda Dubaija povećana upravo na inicijativu i insistiranje crno-belih.

Na kraju ili početku, KK Partizan izražava zadovoljstvo zbog situacije u kojoj će od naredne sezone u Prvoj ABA ligi moći da se takmiči šest srpskih timova. Uprkos zabrinutosti zbog zgusnutog kalendara i neslaganju sa redosledom donošenja odluka, KK Partizan pozdravlja mogućnlst da se kvalitet srpskih klubova potvrdi kroz povećan broj učesnika u najvišem rangu regionalnog šampionata, ujedno i najkvalitetnijem takmičenju na našim prostorima.’ – stoji u saopštenju.

1. Ovo je veoma slab biznisgospodo. Ulazak u ABA klub mora debelo da se plati kao frenshiza a tek onda i da snose sve troskove klubova za odlazak i igranje u Dubaiju. Godisnje ucesce u takmicenju bi moralo kostati najmanje 7-10M evra jer to povecava enormno troskove klubova , to povecavaa angazovanje novih par igraca za svaki klub, a svaki klub bi pojedinacno morao da dobije ozbiljnu nadoknadu za te troskove, verovatno 1,5m min ako ne i znatno vise . Vrlo los posao i zasto ste dozvolili da vam Djokovici uzimaju kajmak na tome poslu, mogli ste direktno da pregovarate.Plus, morate dogovoriti sa EL da ucesce srpskih klubova mora biti u EL dugorocno obezbedjeno i definisano davanjem stalne licence ako hce da im ABA bude sastavni deo mega projekta. Sta taj Bodiroga radi, pari kohonke umesto da nesto uradi za srpsku kosarku,pa i Hr. kosarku, sto se potpuno slazem. Zasto covek cuti ko hercegovacki mulac !?