1
Evroliga

Chima Moneke, #95 of Baskonia Vitoria-Gasteiz in action during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade v Baskonia Vitoria Gasteiz at Stark Arena on January 18, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

MONEKE PONOVO NAGLASIO: „Ne znam da sam ikada imao ponude iz Crvene zvezde!“

Objavljeno: 19.03.24 u 08:54

Nigerijac je istakao da nikada nije dobio ponudu dva beogradska kluba

Košarkaš Baskonije, Čima Moneke, prokomentarisao je glasine da je letos mogao da pređe u Crvenu zvezdu.

Navodno su Moneke i druga zvezda Baskonije, Markus Hauard, bili ponuđeni tadašnjem treneru crveno-belih, Dušku Ivanoviću, ali ih je on odbio.

U međuvremenu, Ivanović je dobio otkaz u Zvezdi i preuzeo Baskoniju, koja se trenutno nalazi na osmoj poziciji u Evroligi.

– Ako je to istina, ta ponuda nikada nije došla do mene. Nikad nisam dobio zvaničnu ponudu od bilo kog drugog tima osim Baskonije. Mnogo je razgovora pre nego što ponuda stigne do igrača“, rekao je Moneke novinarima u Beogradu, „Ali što se mene tiče, pošto nisam dobio neku zvaničnu ponudu od bilo kog tima onda ne mogu da kažem da sam bio blizu bilo kog tima. Nisam dobio ponudu od ta dva tima, ikada u životu. 

Baskonija u utorak (20:30) gostuje Partizanu, kojeg je već pobedila u prvom susretu u Vitoriji, a upravo je Moneke postigao ključne poene.

Tri puta kada smo igrali sa srpskim timovima, bilo je ludo i uvek je bilo slobodnih bacanja u koja sam ja bio uključen. Mislim da će se nešto desiti na kraju utakmice. Znam da će biti sjajna utakmica, nikad nisam igrao protiv Partizana u njihovoj hali. Jedva sam čekao to. Znam da će biti težak meč. Ne verujem da jedan tim ima veći pritisak. Kada izađeš da igraš pred takvom publikom to im daje energiju i teško je bilo kom timu da pobedi – prenosi Sport Klub.

Moneke je bio u centru pažnje i tokom prethodne posete Beogradu, kada je igrao protiv Crvene zvezde.

– Ovo je sjajna sezona. Mislim da je smešno jer smo ja i saigrači pričali o tome kada smo poslednji put bili u Beogradu i kako umalo nisam igrao taj meč zbog problema sa pasošem. Mislim da je to najposebniji meč, poslednji sa Zvezdom. Iskreno nije trebalo da igram. Ljudi u vladi Španije i Srbije su mi pomogli da uđem u državu. Došao sam do toga da sam vodio tim i pomogao mu da pobedi. To mi je najposebniji trenutak. Sigurno, a desio se u Srbiji. Imam neku posebnu vezu sa ovom zemljom i znam to i cenim to.

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter