0
Domaći fudbal

Foto: Screenshot/Youtube

LEGENDARNI INIJESTA O SRBIJI, ANTIĆU I SVOJIM POČECIMA: „Srbija je uvek imala dobre igrače, ističu se napadači“ (FOTO)

Objavljeno: 19.03.24 u 12:23

Španac otkrio da su mu počeci bili, između ostalog, u Beogradu

Još uvek aktivni fudbaler, Andres Inijesta, dao je ekskluzivni intervju za Nogomania.rs, gde je pričao o raznim temama, a dotakao se i svojih početaka koli su delom bili u Srbiji.

Legenda Barselone trenutno nastupa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u maju će napuniti 40 godina.

 

Sećate li se 1998. godine kada ste kao mlad igrač Barselone igrali na kadetskom turniru u Beogradu „Milicionar 1998„? I to protiv najvećih srpskih klubova Partizana i Crvene zvezde, kao i protiv Milana, Benfike i Olimpijakosa?

Prošlo je mnogo godina, ali sećam se da smo igrali turnir u Beogradu. Za mene, igranje takvog turnira daleko od kuće sa Barselonom bilo je veoma posebno. Recimo da je to bio period kada sam shvatio šta znači kada igrate za tim kao što je Barselona – odgovorio je Andres Iniesta za portal Nogomania.rs.

Ko Vam je favorit za osvajanje ovogodišnjeg Evropskog prvenstva i znate li neke od srpskih igrača?

Iniesta celebrates goal Soccer, Football – 2010 FIFA World Cup – Johannesburg, South Africa, Sunday, July, 11, 2010. Final match, Netherlands vs Spain, Soccer City Stadium (credit & photo: Pedja Milosavljevic / +381 64 1260 959 / thepedja@gmail.com / STARSPORT )

– Moj favorit je uvek Španija. Imaće veoma mlad i obnovljen tim i polažem velike nade u njih. Takođe mislim da će Francuska ili Engleska biti pri samom vrhu. Što se tiče srpskih igrača, izdvojio bih napadače Aleksandra Mitrovića, Dušana Tadića, Dušana Vlahovića ili Luku Jovića. Srbija je uvek imala dobre igrače.

Kako pamtite pokojnog trenera Radomira Antića?

– Radomir mi je bio trener tokom moje prve sezone u prvom timu, kada sam nastupao i za rezervni tim. Bio sam veoma mlad i učio sam mnogo. Uvek ću ga imati u lepom sećanju.

Fudbal, Reprezentacija Srbije Friendly Match Prijateljski mec-Serbia Vs. Greece
head coach Radomir Antic
Belgrade, 11.08.2010.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Odigrali ste 1.000 utakmica u karijeri. Pre Vas to su učinili Bufon, Kristijano Ronaldo, Mesi, Ćavi, Luka Modrić… Da li osećate zadovoljstvo što ste deo tog društva?

Mogu samo da kažem da sam ponosan što sam deo takvog kluba. Kada sam bio dečak i igrao fudbal u svom selu, sanjao sam da ću jednog dana biti fudbaler, ali nikada nisam mogao da zamislim da ću imati karijeru koju imam danas. Zaista sam privilegovan – između ostalog je istakao Andres Inijesta za Nogomania.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter