0
Evroliga

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Baskonia at Stark Arena on March 19, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

IVANOVIĆ BIO JASAN NAKON PORAZA OD PARTIZANA: Zbog ovoga je Baskonija izgubila!

Objavljeno: 19.03.24 u 23:08

Iskusni strateg iskren na konferenciji.

Partizan večeras od 20.30 časova dočekao je tim Baskonije u velikoj borbi za domaći teren prvog meča plej-ina.

Rezultat na kraju meča iznosio je 87:83.

Nakon meča, trener gostiju Duško Ivanović, rekao je sledeće.

– Čestitam Partizanu. Večeras je bilo kao mnogo utakmica ovde. Sa ovakvom publikom, svi timovi, kao i moj večeras igraju malo izgubljeno. Partizan je na početku stekao prednost, posle toga smo se borili, ali trebala nam je malo bolja odbrana, i mnogo bolji osećaj u napadu – počeo je Ivanović.

– Mi smo sad i u jednom i u durgom takmičenju u teškoj borbi. I jedno i drugo biće strašno teško. U Evroligi imamo težak raspored, a ACB liga je izuzetno jaka, i mi to igramo odmah nakon utakmica, nemamo ni vremena da se spremimo. Borićemo se do kraja, biće teško, ali ništa nije lako u životu.

– Što se tiče utakmice, ovo je ambijent gde bi svaki igrač poželeo da igra. Moraš da igraš čvrsto, agresivno i sa samopouzdanjem. Mi nismo tako počeli, a Partizan jeste. Oni uvek tako počinju ovde, i tu prednost koju steknu u početku često održe do kraja, ili ako gubi, onda sa agresivnošću koju je imao večeras može da preokrene rezultat. Nije problem Partizan, problem je moj tim, jer nismo igrali onako kako možemo da igramo, naročito agresivno, večeras nismo bili agresivni.

– Mi smo malo… Oni su igrali pik en rol, pik en pop, ali sve se to brani ako imaš agresivnost. Ako nemaš agresivnost onda ti bilo koji napad pravi problem. Čak su u jednoj situaciji, pik en rol, to je dupli pik koji se igra često, pravili smo jedno, četiri, pet početničkih grešaka, koje su oni iskoristili, ali dobro. To je sastavni deo igre. Greške su sastavni deo igre, ali ako igraš agresivno, onda ponekad greška nije greška, nego se ispravlja agresivnošću. Mi večeras nismo imali agresivnost, i onda se videlo da je svaka greška bila baš greška.

– Ja sam rekao u početku, da nam je taj ambijent malo… nismo se adaptirali u početku, ali to onda u početku pomaže Partizanu. Svi znamo kakva je atmosfera ovde, kad igra Zvezda, kad igra Partizan, i pravi igrači moraju da znaju da igraju pod tim.

– Mislim da smo sa dve odbrane, kada smo osvojili lopte, mogli nešto da uradimo. I tada kada smo branili taj zadnji napad, nismo imali, a kada igraš zadnji napad moraš biti dosta agresivniji – rekao je Ivanović.

7
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter