0
ATP

Karlos Alkaraz (FOTO: Twitter/AustralianOpen)

ŽREB ZA MASTERS U MAJAMIJU: Alkaraz bi u 3. kolu mogao na Srbina, evo šta očekuje srpske tenisere! (FOTO)

Objavljeno: 18.03.24 u 19:49

Od srpskih teniser u muškoj konkurenciji tu su Lajović i Kecmanović

U ponedeljak je održan žreb za nadolazeći Masters u Majamiju, na kojem, kao što je već poznato, neće učestvovati Novak Đoković.

Kao posledica toga, Karlos Alkaraz je očekivano postavljen kao prvi nosilac turnira, dolazeći na Floridu nakon osvajanja titule na Indijan Velsu.

Španac će imati slobodan prolaz u prvom kolu, dok će u drugom čekati pobednika iz meča između Aleksandra Vukića i Roberta Karbaljesa Baene.

Već u trećem kolu, Alkaraz bi mogao da se susretne sa nekim od potencijalnih rivala iz Srbije, s obzirom da je jedan od njihovih predstavnika Dušan Lajović. Ipak, Lajoviću neće biti lako da dođe do meča sa Karlitosom, s obzirom na to da će u prvom kolu igrati protiv Gaela Monfisa, a u drugom protiv Borne Ćorića.

 

Takođe, važno je napomenuti da Alkaraz ne može da se sretne sa Danilom Medvedevim i Janikom Sinerom pre polufinala, s obzirom na njihov položaj u drugom delu žreba.

Dušan Lajović neće biti jedini Srbin na turniru, jer će se na terenu pojaviti i Miomir Kecmanović, koji će igrati protiv Junčenga Šanga.

Podsetimo, trenutni šampion je Danil Medvedev, koji je prošle godine trijumfovao u finalu protiv Janika Sinera.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter