0
Evroliga

Željko Obradović (FOTO: Starsport)

ŽOC IZNEO OČEKIVANJA PRED MEČ SA BASKONIJOM: Dotakao se i Ledeja!

Objavljeno: 18.03.24 u 14:50

‘Evo sad smo u situaciji da naredne tri utakmice igramo kod nas u areni.’

Pred košarkaše Partizana slede dva veoma važan ispita, ali nimalo laka, pošto će odigrati dva duel protiv španskih timova, Baskonije i Real Madrida. ‘Crno-beli’ moraju da daju sve od sebe ako žele u plej-in, a pobede su imperativ. Trener aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja, Željko Obradović izneo je očekivanja pred susret sa ekipom Duška Ivanovića koja je sutra od 20:30.

-Da, evo sad smo u situaciji da naredne tri utakmice igramo kod nas u areni. Nema putovanja, to je dobra stvar. Znamo koliko su te utakmice važne. Još uvek imamo neke šanse da budemo u tih top 10. Dakle, sad ćemo probati da, u odnosu na ono što imamo, da se pripremimo – naveo je i nastavio:

-Znamo da je to tim koji šutira izvanredno za tri poena. Sem jednog jedinog igrača na poziciji pet, svi ostali su u stanju da šutiraju za tri poena. Da ne pričam o Hauardu koji je na jednoj utakmici šutirao 22 puta za tri poena. Prosečni broj šuteva je preko 30, ponekad ide preko 40. Ključ utakmice sigurno je tome da ne ubacuju u velikom procentu šut za tri poena. I da sprečimo ofanzivne skokove, pre svega njihovih visokih igrača koji su izvanredno aktivni – istakao je.

Zek Ledej neće moći da igra pošto je nakon meča sa Barselonom otišao u Ameriku, a u međuvremenu mu je preminuo otac.

-U Americi je – kratko je odgovorio Žoc.

Partizan se trenutno nalazi na poziciji 10. i baš ona vodi u narednu fazu uz skor 13-16, sa druge strane Baskonija je bolje plasirana pošto je na osmom mestu sa 16 pobeda i 13 poraza.

BONUS SADRŽAJ:

PIKSI O DERBIJU: ‘Ne znam kako je Partizan do marta bio na prvoj poziciji!’ (VIDEO)

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter