0
Fudbal

FOTO: Nottingham Forest/X

PLJUŠTE KAZNE U PREMIJER LIGI: ‘Šumarima’ oduzeti bodovi, preti im ispadanje iz elite!

Objavljeno: 18.03.24 u 16:30

Na ‘Ostrvu’ rigorozni.

Kako prenosi ‘Gardijan’, fudbalskom klubu Notingem Forestu oduzeta su četiri boda zbog kršenja pravila Premijer lige o profitabilnošću i održivosti kluba. Nakon ovakvog poteza ‘Šumari’ se sada nalaze u opasnoj zoni i preti im ispadanje iz elite zamenivši na prvom mestu ispod „crte“ Luton koji sada ima bod više.

Iz kluba su priznali krivicu, ali su se branili prodajom Brenana Džonsona u TotenhemNotingem je prošlog leta dobio ponudu od 30 miliona funti, ali su čekali da dobiju više pre nego što je napadač otišao u Sparse u septembru za 47,5 miliona. Ekipe iz najjače lige na svetu smeju da imaju gubitke od 105 miliona funti kroz tri godine.

Međutim, Forestova granica je na 61 milion zbog toga što su jednu sezonu proveli u Čempionšipu. Podsetimo, Premijer liga je takođe izrekla Evertonu oduzimanjem deset bodova u novembru prošle godine, ali su ‘Karamele’ ipak dobro prošle pošto im je ublažena sakncija nakon gubitka od 124 miliona funti – skoro 20 više od dozvoljenog.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter