0
Košarka
Nikola Jokić

FOTO: Twitter/@nuggets

JOKIĆ IMA SVOG FAVORITA: Nikola ubeđen da on zaslužuje MVP nagradu!

Objavljeno: 18.03.24 u 12:11

Čeka nas zanimljiv rasplet borbe

Nakon međusobnog duela između Denver Nagetsa i Dalas Maveriksa, u kojem je Dalas odneo pobedu rezultatom 107:105, Nikola Jokić, košarkaš Denvera, izrazio je svoje mišljenje da bi ovogodišnji MVP mogao, čak i trebao, biti Luka Dončić.

Dončić je bio izuzetno efikasan u tom susretu, postigavši 37 poena, što je impresioniralo i Jokića.

„Mislim da 100 odsto zaslužuje MVP titulu. Ali to nije moja odluka, da budem iskren“, rekao je Jokić u izjavi za ABC.

Dončićeva statistika ove sezone je impresivna – beleži gotovo tripl-dabl u proseku: 34,3 poena, 9,8 asistencija i devet skokova po utakmici. S obzirom na to da je odigrao 58 utakmica, bliži se granici od 65, što je neophodno za uključivanje u konkurenciju za MVP priznanje.

Međutim, iako su statistički podaci impresivni, Dalasov trenutni plasman na osmom mestu na Zapadnoj konferenciji može biti prepreka za Dončića u trci za MVP nagradu.

Trenutni lider u trci za MVP titulu je Nikola Jokić, koji bi, ako osvoji, dobio svoju treću takvu nagradu. Iza njega su Šej Gildžes-Aleksander i Janis Adetokumbo, dok se Dončić trenutno nalazi na četvrtom mestu.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter