0
Evroliga

Duško Ivanović (FOTO: Twitter/Baskonia)

IVANOVIĆ: ‘Partizan ima arenu u kojoj navijači čine nešto posebno!’

Objavljeno: 18.03.24 u 16:10

‘To mora da bude inspiracija za bilo kog igrača koji je dobio priliku da igra u takvom ambijentu.’

U okviru 30. kola Evrolige odmeriće snage košarkaši Partizana Baskonije u ‘Štark areni’ sutra od 20:30. Biće ovo zanimljiv okršaj, a meč će posebno uveličati fenomenalni ‘Grobari’ koji prave verovatno i najbolju atmosferu u najelitnijem kontinentalnom takmičenju, a sa tim je saglasan i Duško Ivanović, trener španskog tima.

-Partizan ima arenu u kojoj navijači čine nešto posebno i vrlo je teško igrati tamo. Može da bude i vrlo teško, ali i vrlo lepo, jer to mora da bude inspiracija za bilo kog igrača koji je dobio priliku da igra u takvom ambijentu. Problem sa mnogim timovima je što su oni impresionirani kada dođu tamo i pomalo se izgube – naveo je.

Smatra da navijači dodatno daju snagu igračima.

-Partizan počinje vrlo dobro tamo, sa euforijoim, agresivnošću, krađom lopti, brzo igraju. Imaju dobar pokretač. Navijači su ti koji ih guraju i daju im snagu da igraju bolje. Moji igrači moraju da znaju da su ta publika i atmosfera takođe nešto što može i nama da da snagu. Ne možemo da igramo kao da smo impresionirani ili uplašeni. To je ključ ove utakmice – jasan je Ivanović.

Partizan se trenutno nalazi na poziciji 10. i baš ona vodi u narednu fazu uz skor 13-16, sa druge strane Baskonija je bolje plasirana pošto je na osmom mestu sa 16 pobeda i 13 poraza.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter