0
Fudbal

FOTO: Printscree/Twitter

HRVATU OKRVAVLJENO LICE: Tadićev saigač izbio nož navijaču i sprečio veću tragediju! (FOTO)

Objavljeno: 18.03.24 u 10:11

Dobre se završilo kako je moglo da bude

Nasilni napad huligana u Turskoj nakon derbija Trabzona i Fenerbahčea mogao je prerasi u tragediju

Nedeljno veče u Turskoj bilo je obeleženo mučnim scenama kada su huligani Trabzona napali fudbalere Fenerbahčea posle derbija ovih rivala. Epilog svega je bio žestoka tuča koja je mogla da preraste u ozbiljnu tragediju.

Kada su domaći navijači upali na teren i krenuli da napadaju gostujuće igrače, defanzivac Fenerbahčea Brajt Osaji – Samjuel reagovao je hrabro i spretno, koristeći poteze iz borilačkih veština, uspevši da onesposobi dvojicu huligana. Prema izveštajima medija u Turskoj, ti potezi verovatno su bili presudni da se spreči ozbiljnija tragedija, budući da su huligani imali oštre predmete slične noževima.

Nedugo nakon napada pojavile su se fotografije na kojima su vidljivi oštri predmeti ostavljeni na terenu, dok su neki igrači Fenerbahčea ipak pretrpeli povrede. Hrvatski golman Dominik Livaković, jedan od njih, imao je krvavu bradu, dok su snimci napada pokazali kako je dobio udarac pesnicom u glavu dok je izlazio sa terena.

Ovaj incident izazvao je šok i zabrinutost u fudbalskoj zajednici, a istovremeno pokazao potrebu za odlučnim merama za suzbijanje nasilja na sportskim događajima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter