0
Fudbal

Đorđe Petrović (FOTO: Chelsea FC/X)

TADIĆ U SUPERLATIVU O ĐORĐU PETROVIĆU: On je top kandidat za prvog golmana na Evropskom prvenstvu!

Objavljeno: 17.03.24 u 12:22

Slažete li se sa kapitenom?

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, ističe da je golman Čelsija, Đorđe Petrović (24), glavni kandidat da brani na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Vanja Milinković-Savić je trenutno prvi golman reprezentacije, ali pored njega, u najužem izboru za tu poziciju su Predrag Rajković iz Majorke i Đorđe Petrović iz Čelsija. Mile Svilar takođe ima šanse, ali je odlučio da promeni reprezentaciju.

Prema Tadićevim rečima, ne bi bilo iznenađenje da Petrović dobije priliku na EURO 2024, gde će Srbija igrati protiv Engleske, Danske i Slovenije.

Petrović je top kandidat da brani na Evropskom prvenstvu. Nalazi se u najužem izboru. Milinković Savić je odlično branio, ali Srbija ima nekoliko fantastičnih golmana. Tu su i Đorđe Petorvić, Predrag Rajković, Mile Svilar… – objasnio je Tadić za „Saut London pres“.

Njih dvojica su se sretali više puta na reprezentativnim okupljanjima i fudbaler Fenerbahčea imao je priliku lično da se uveri koliko je njegov mlađi kolega posvećen.

Odmah sam na treningu video koliko je dobar golman. Takođe sam vrlo brzo ocenio da je odličan momak i veliki profesionalac. Zbog svega navedenog, nisam bio iznenađen kad sam ga video da brani u Čelsiju, jer svojevremeno, dok sam bio u Ajaksu, razmatrao je sportski sektor da ga dovede – rekao je Tadić.

Povratak Sančeza u formu ne bi trebalo u velikoj meri da ugrozi Petrovića. Tadić veruje da će Srbin da zadrži poziciju za koju se izborio.

Sećam se da su me tada pitali za njega. Bio je na listi svih najboljih evropskih klubova i nije slučajnost što je sada broj jedan u Čelsiju. Verujem da i nakon Sančezovog povratka može da zadrži svoje mesto, jer kad golmani lepo iskoriste šansu, ne daju je nikom – zaključio je Tadić. 

22
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter