0
Boks

FOTO: BSS

ODRŽAN 61. ‘BEOGRADSKI POBEDNIK’: Kristina Kulhulova osvojila zlato! (FOTO)

Objavljeno: 17.03.24 u 21:35

Popularizacija ženskog boksa sve veća.

Do sada je važio moto „boks je u modi“, sada je sve popularniji novi „ženski srpski boks u modi“. Plemenita veština u srpskom ženskom taboru stalno jača, što se iz meseca u mesec vidi po rezultatima, kvalitetu, kao i novim licima koja osvajaju medalje za Srbiju i čine ovaj sport jačim i lepšim.

Završene su finalne borbe u ženskoj konkurenciji na međunarodnom bokserskom turniru „Beogradski pobednik – Memorijal Branko Pešić”. U dvorani „Aleksandar Nikolić” bokserke Srbije pokazale su veoma snažan potencijal i profesionalizam i uspele da osvoje pet zlatnih, dve srebrne i pet bronzanih medalja.

Na samom početku finalnog dana, 61. „beogradska pobednica“ Kristina Nađ Varga izgubila je od francuske reprezentativke Glorije Dalmeide rezultatom 0:5, Jasmina Nađ je bez borbe osvojila zlato jer je meč predala i naša takmičarka Sandra Bril. Ni Dragana Jovanović nije ušla u ring za finalni meč jer joj je meč predala Francuskinja Kaejla Maupin. a naša Jelena Zekić poražena je od predstavnice Francuske Stelin Grosi 0:5.

Usledio je sjajan nastup reprezentativke Srbije Natalije Šadrine, koja je sa 5:0 savladala Hrvaticu Deu Bolanac, a istim rezultatom slavila je naša reprezentativka Kristina Kulhulova protiv Francuskinje Megan de Kler 5:0. Pobedu i zlatnu medalju osvojila je i naša bokserka Anastasija Lukajić koja je sa 5:0 savladala Mađaricu Reginu Lakoš. .

FOTO: BSS

Srebro je pripalo srpskoj bokserki Nikolini Gajić, koja je izgubila od Francuskinje Mišel Davin rezultatom 0:5, dok je srpska superteškaška Sara Miljković u izvanrednom meču u kojem je njena protivnica imala prvi broj nakon žestokog udarca naše Sare pobedila Mađaricu. reprezentativka Reka Hofman 3:2, osvojila je zlato i ponela titulu najboljeg tehničara ovog takmičenja.

FOTO: BSS
FOTO: BSS

Natalija Šandrina iz Srbije i predstavnica Hrvatske Dea Bolanča izabrane su za najbolji par ovog prestižnog evropskog turnira u ženskoj kategoriji. Najbolji strani bokser je Mišel Davinea iz Francuske, najbolji domaći bokser Dragana Jovanović, najbolja reprezentacija je domaćin Srbija. Pehar namenjen najboljoj bokserki 61. reda „Beogradskog pobednika – Memorijala Branko Pešić” pripao je Kristini Kulhulovoj.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter