0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

JASNA PORUKA DELIJA: Navijači Zvezde dve koreografije posvetile stradanju Srba na Kosovu! (VIDEO)

Objavljeno: 17.03.24 u 17:34

Tragedija koja je zauvek ostavila ožiljak na sve

Fudbaleri Crvene zvezde igraju meč 26. kola Mozzart Bet Superlige Srbije protiv ekipe Radničkog iz Kragujevca, a pored sportskog spektakla i Delije su obeležile ovaj susret.

Naime, najvatrenije pristalice crveno-belih su napravile dve sebi svojstvene koreografije posvećene martovskom pogromu Srba na Kosovu i Metohiji, kao i ubistvima Srba u Banjskoj prošle godine.

Jedna sa slikom tragično nastradalog Stefana Nedeljkovića, druga sa porukom “Kosovo je Srbija”, dok je na istoku istaknuta parola sa sećanjem na martovske pogrome koji su se desili pre 20 godina.

Martovski pogrom, koji se dogodio 2004. godine, predstavljao je još jedan težak udarac za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Pre 20 godina, u tom brutalnom nasilju, izgubljeni su nevini životi, proterano je više od 4.000 Srba, dok je preko hiljadu kuća spaljeno, a 40 pravoslavnih hramova uništeno ili oskrnavljeno. Ovaj tragičan događaj duboko je urezan u sećanje svih koji su tada pretrpeli gubitke i patnje.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter