0
Domaći fudbal

head coach Igor Duljaj head coach Vladan Milojevic Crvena Zvezda - Partizan, Superliga Srbije, Srbija, Beograd Mart 9, 2024. (photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

DANAS IGRAJU VEČITI RIVALI: Zvezdi jedna stvar ide na ruku, Partizan pod suvim imperativom!

Objavljeno: 17.03.24 u 09:14

Crno-beli moraju da pronađu izlaz iz mini-krize.

Danas su na programu novi mečevi Superlige Srbije, a između ostalih na terenu će se naći i večiti rivali.

SA KIM IGRAJU VEČITI

Crvena zvezda od 16 časova na svom terenu dočekuje Radnički 1923 koji je u vanserijskoj formi, jer su jedini tim koji od početka prolećnog dela šampionata ima šest vezanih pobeda. S druge strane, Partizan putuje u Lučane, na megdan takođe odličnoj Mladosti, pa kada se u obzir uzme izostatanak Mateusa Saldanje, veliki izazov očekuje izabranike Igora Duljaja i sve osim teškog meča bi bilo iznenađenje.

KO IMA VIŠE ŠANSE ZA PRVO MESTO DO KRAJA REGULARNOG DELA

Crvena zvezda definitivno. Šampion Srbije ima lakši raspored, a današnji rival je poslednji iz gornjeg dela tabele sa kojim se sastaje. Partizan sa druge strane mora da gostuje Čukaričkom i Voždovcu, dok mu u Humsku dolaze i Spartak, ali i Novi Pazar, pa je teško verovati da će crno-beli vezati sve pobede do kraja regularnog dela.

MOŽE LI PARTIZAN DA PRESTIGNE ZVEZDU DO KRAJA SEZONE

Definitivno da još uvek nije ništa ni blizu gotovo. Ako nas je nešto tim Igora Duljaja naučio jeste da se ratnički duh i upornost nalazi u DNK kodu ove ekipe. Ipak, da bi se to desilo, crno-beli moraju da se nadaju kiksu Zvezde, uz svoj perfektan učinak, jer će teško biti da crno-beli ponovo iščupaju bodove na Marakani. Ključ za titulu Partizana je prvo mesto pred plej-of.

ŠTA NAM KAŽE TRADICIJA

Praktično od 2015/16 Crvena zvezda je svaki put uspela da regularni deo sezone završi kao prvoplasirana, a da tim koji bude prvi nakon 30 kola završi bez šampionske titule, postarao se Partizana, sada već pre davnih sedam godina. Tako da, računica je jasna, narednih pet kola defakto rešavaju prvenstvo, ako se tu Zvezda dodatno odlepi praktično je teško verovati da će crno-beli moći da se vrate u paklenom rasporedu plej-ofa.

Ipak, ako tim iz Humske posle reprezentativne pauze skupi snage za poslednji napor i zadnja četiri kola, očekuje nas nikada zanimljivije doigravanje.

Standings provided by Sofascore

 

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter