0
AdmiralBet ABA Liga

Nemanja Nedović (FOTO: Starsport)

(POLUVREME) CRVENA ZVEZDA-CIBONA: Nedović i Smart vode glavnu reč!

Objavljeno: 17.03.24 u 18:45

‘Crveno-beli’ odlično kontrolišu meč.

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u Draženovom domu ekipi Cibone u okviru 23. kola AdmiralBet ABA lige od 18 časova. Izabranici Janisa Sferopulosa vode na poluvremenu rezultatom 42:30 protiv hrvatskom tima i pokazali su veliku motivaciju.

PRVA ČETVRTINA:

Zvezda je ušla u susret trojkom Džavonte Smarta, ali je Cibona napravila preokret i ušla u seriju od 7:0 (7:3) koju je prekinuo Luka Mitrović (7:5).  Dobar protok lopte tera Zvezdu na veliki broj preuzimanja, ali Hanga pravi faul na pokušaju šuta, pa će dodatno slobodno bacanje imati bek domaćih koji je iskoristio, a na drugoj strani Bolomboj je imao šansu koju nije iskrostio.

Bošnjak igra dobro na niskom postu protiv Luke Mitrovića i postiže dva poena iz okreta levom rukom. Ne uspeva da vrati Mitrović. U narednom napadu ‘crveno-beli’ su došli do lakih poena. Cibona je imala prednost tokom čitave prve deonice, ali je Zvezda vratila preko Nemanje Nedovića koji je bio precizan sa linije penala (13:11).

Domaći su igrali čvrstu defanzivu i nisu dozvoljavali da Zvezda dolazi do lakih poena. Uglavnom se igralo koša za koš, a u finišu prvog dela izabranici Janisa Sferopulosa dodali su gas i zahvljajujući dobroj energiji pripala im je prva četvrtina pošto su vodili rezultatom 21.14.

DRUGA ČETVRTINA:

Odlična igra Zvezde se nastavila i u drugoj deonici, a Majk Tobi je se prvi put upisao u strelce. Cibona je imala loš procenat šuta za tri poena (0/7), pa su ‘crveno-beli’ koristili greške i promašaje domaćina. Tim sa Malog Kalemegdana je prvi put došao do dvocifrene prednosti (26:16), a Cibona je imala loš protok lopte u tranziciji.

Gosti su igrali sjajnu defanzivu, a igra Cibone više nije bila energična kao na počektu utakmice. Bundović je postigao prvu trojku za domaće i ponovo smanjio pednost Zvezde na jednocifrenu (26:19). Dobro su organizovali napad igrači Zvezde, Nedović je odlično proigrao Hangu koji je postigao svoju prvu trojku na susretu (31:19), a trener domaćih je odmah zatražio tajm-aut.

Najraspoloženiji u redovima Cibone je bio Aranitović koji je koristio svaki pad koncentracije u odbrani Zvezde. Smart je imao odlično izdanje u napadačkom smislu, a Aranitović dolazi do novih poena i tera Sferopulosa na tajmaut. Gosti su pokazali fanstatičnu igru, a Nedović je takođe bio izuzetno raspoložen, a njegov tim je na poluvreme otišao vođstvom od 42:30.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter