0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda Meridianbet

ZVEZDA SLAVILA U DRAŽENOVOM DOMU: ‘Crveno-beli’ ubedljivi nad Cibonom!

Objavljeno: 17.03.24 u 19:43

Srpski tim dominatan.

U okviru 23. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Crvene zvezde gostovali su Cibonu danas od 18 časova u sportskom centru ‘Dražen Petrović’. Tim sa Malog Kalemegdana ostvario je pobedu rezultatom 82:59 nad hrvatskom ekipom koja je pokazala otpor na određene momente, ali to nije bilo dovoljno.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Nemanja Nedović koji je postigao 16 poena, slede ga Džavonte Smart sa 15 i Rokas Gedraitis sa 11. U Ciboni najbolji je bio Aleksandar Aranaitović sa 16 poena, zatim Bundović Mustafić sa po 11.

PRVA ČETVRTINA:

Zvezda je ušla u susret trojkom Džavonte Smarta, ali je Cibona napravila preokret i ušla u seriju od 7:0 (7:3) koju je prekinuo Luka Mitrović (7:5).  Dobar protok lopte tera Zvezdu na veliki broj preuzimanja, ali Hanga pravi faul na pokušaju šuta, pa će dodatno slobodno bacanje imati bek domaćih koji je iskoristio, a na drugoj strani Bolomboj je imao šansu koju nije iskrostio.

Bošnjak igra dobro na niskom postu protiv Luke Mitrovića i postiže dva poena iz okreta levom rukom. Ne uspeva da vrati Mitrović. U narednom napadu ‘crveno-beli’ su došli do lakih poena. Cibona je imala prednost tokom čitave prve deonice, ali je Zvezda vratila preko Nemanje Nedovića koji je bio precizan sa linije penala (13:11).

Domaći su igrali čvrstu defanzivu i nisu dozvoljavali da Zvezda dolazi do lakih poena. Uglavnom se igralo koša za koš, a u finišu prvog dela izabranici Janisa Sferopulosa dodali su gas i zahvljajujući dobroj energiji pripala im je prva četvrtina pošto su vodili rezultatom 21.14.

DRUGA ČETVRTINA:

Odlična igra Zvezde se nastavila i u drugoj deonici, a Majk Tobi je se prvi put upisao u strelce. Cibona je imala loš procenat šuta za tri poena (0/7), pa su ‘crveno-beli’ koristili greške i promašaje domaćina. Tim sa Malog Kalemegdana je prvi put došao do dvocifrene prednosti (26:16), a Cibona je imala loš protok lopte u tranziciji.

Gosti su igrali sjajnu defanzivu, a igra Cibone više nije bila energična kao na počektu utakmice. Bundović je postigao prvu trojku za domaće i ponovo smanjio pednost Zvezde na jednocifrenu (26:19). Dobro su organizovali napad igrači Zvezde, Nedović je odlično proigrao Hangu koji je postigao svoju prvu trojku na susretu (31:19), a trener domaćih je odmah zatražio tajm-aut.

Najraspoloženiji u redovima Cibone je bio Aranitović koji je koristio svaki pad koncentracije u odbrani Zvezde. Smart je imao odlično izdanje u napadačkom smislu, a Aranitović dolazi do novih poena i tera Sferopulosa na tajmaut. Gosti su pokazali fanstatičnu igru, a Nedović je takođe bio izuzetno raspoložen, a njegov tim je na poluvreme otišao vođstvom od 42:30.

TREĆA ČETVRTINA:

Na početku drugog poluvremena Bošnjak je imao težak šut, ali ga blokira Bolomboj. Na drugoj strani Hanga je fauliran posle prodora i ide na liniju za slobodna bacanja i bio siguran oba puta. Mustapić je imao lep potez tako što je naslonio loptu na tablu i smanjio prednost Beograđana.

Gedraitis je ostvario prednost i pogodio uz faul, te će imati priliku da zabeleži i poene sa linije penala. Aranitović se kretao po čeonoj liniji, a onda pri kraju napada probao i van linije 6,75 ali je bio neprecizan. Neprecizan je i Tobi iz levog kornera, šutu je prethodila dobra akcija Zvezde.

U ovom delu susreta ‘crveno-beli’ su imali potpunu dominaciju na parketu i imali kontrolu, a Cibona je uspela da organizuje sjajnu akciju koju je realizovao Arnaitović koji je prvi put pogodio trojku nakon prethodna tri promašaja i bio najbolji u svom timu. Jak tempo utakmice koji je doneo umor kod domaćih igrača.

Na dva minuta pre kraja treće deonice Zvezda je stvorila najveću prednost na utakmici od čak +20 (61:41), a Cibona bila u podređenom položaju. Domaći su uspeli da se konsoliduju i serijom od 9:1 spustili prednost gostiju na +12 (62:50) na kraju treće deonice.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Prve poene u poslednjoj četvrtini postigla je Zvezda. Gedraitis je promašio trojku, ali je loptu pokupio Bolomboj koji je zakucao U narednom napadu Nedović je promašio čist zicer, a Mustafić je odgovorio šutem za tri poena koji je pogodio. Ispravio se Nedović tako što je pogodio trojku i nastavio sa odličnom partijom.

Ponovo je Mustafić pokušao da uzvrati takođe trojkom, ali ovog puta nije uspeo, a Nedović je u sledećem napadu pogodio i vezao pet poena u nizu (69:53). Imali su oba tima nekoliko pokušaja za redom šuteve za tri poena, ali usledila je serija promašaja, a Mitrović je nakon dužeg vremena pogodio koji nije imao neku značajnu minutažu.

Zvezda je na ovoj utakmici pokazala izuzetnu dominaciju, Cibona je na momente pokazivala otpor i zube protivniku, ali su izabranici Janisa Sferopulosa ostvarili pobedu rezultatom 82:59.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter