0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

DUDIĆ PRED ZVEZDU ISTAKAO: ‘Mi smo već u samom startu pobednici!’ (VIDEO)

Objavljeno: 16.03.24 u 15:20

‘Trenutna forma daje nam za pravo da se nadamo još jednom dobrom izdanju.’

Od samog početka drugog dela šampionata Radnički 1923 iz Kragujevca je apsolutni hit, jer ne znaju za poraz već tri ipo meseca još od utakmice sa Čukaričkim 3. decembra kada su izgubili 4:1. Međutim, prvi pravi ispit za tim iz Šumadije sledi sutra od 16 časova na stadionu ‘Rajko Mitić’ kada će odmeriti snage protiv Crvene zvezde.

– Utakmica sa Zvezdom pruža nam priliku da se odmerimo sa jednom od najboljih ekipa u ligi. Da pretimo jednoj ekipi koja je igrala Ligu šampiona sa Mančester Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom, i koju pritom niko nije nadigrao na stadionu Rajko Mitić, bilo bi suvišno, ali sam isto tako uveren da smo u stanju da pariramo Zvezdi u većem delu utakmice. Trenutna forma daje nam za pravo da se nadamo još jednom dobrom izdanju, pa ćemo videti šta će nam na kraju to doneti – rekao je trener Kragujevčana, Feđa Dudić.

Potrebna je skroz drugačija priprema nego kada je na klupi bio Barak Bahar.

– Zvezda je kod prethodnog trenera Baraka Bahara igrala u formaciji 3-5-2, dok kod Vladana Milojevića igra 4-1-4-1. Takođe, Zvezda je od Milojevićevog dolaska na klupu dosta odgovornija u defanzivi, posebno pri izgubljenoj lopti, gde se sada brani sa daleko većim brojem igrača. Sve to iziskuje potpuno drugačiju pripremu utakmice sa naše strane. Mišljenja sam da za razliku od prethodne, u ovu utakmicu ulazimo fizički daleko spremniji, pa nam preostaje da se potrudimo da što bolje taktički odgovorimo protivniku – jasan je.

Istakao je da su već u startu pobednici.

– Kada pogledamo neke stvari, mi smo već u samom startu pobednici jer nas Zvezda i njeni navijači nikada nisu tako ozbiljno doživljavali. To je velika dobit za nas, ali i obaveza da pokušamo da se predstavimo u što boljem svetlu – zaključio je strateg Radničkog 1923.

Tim iz Ljutice Bogdana je na prvom mestu na tabeli sa 62 boda, dok su Kragujevčani na poziciji broj četiri i imaju 41 bod. Prošli okršaj ova dva tima pripao je ‘crveno-belima’ 4:3 na ‘Čika Dači’.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter