0
AdmiralBet ABA Liga

during the Aba League Season 2022-2023 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on January 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ČEKAJU NAS VELIKE TENZIJE, PARTIZAN DOČEKUJE FMP: Crvena zvezda jedina sigurna, čitav ostatak ABA lige se bori za nešto!

Objavljeno: 16.03.24 u 10:02

Poslovično je sada već tradicija da su grobari posebno motivisani protiv FMP-a.

Partizan danas od 21.00 čas dočekuje ekipu FMP-a, pred svojim navijačima, a poznato je kakva je atmosfera kada se te dve ekipe sastaju.

Da li će Željko Obradović produžiti ugovor sa Partizanom?
Loading ... Loading ...

Crno-beli ovde moraju da slave ukoliko bi želeli da održe šanse da se domognu druge pozicije, odnosno prednosti domaćeg terena u polufinalu.

DA LI PARTIZAN MOŽE DO PRVOG MESTA U ABA LIGI?

Izuzetno teško, praktično je neophodno da Crvena zvezda izgubi tri od četiri preostale utakmice do kraja sezone, kako bi crno-beli uz sve trijumfe uspeli da obezbede domaći teren u eventualnom finalu ABA lige, ukoliko, naravno, crveno-beli uspeju da doguraju do mečeva za pehar.

MOŽE LI PARTIZAN DA IZGUBI DRUGO MESTO U ABA LIGI?

Crno-beli mogu, ali nije ni to baš verovatno, da izgube prednost domaćeg terena i u eventualnom polufinalu. U suštini, ključan meč je u pretposlednjem kolu u Podgorici, jer Budućnost sada, četiri kola pred kraj regularnog dela, ima trijumf više od crno-belih, pa bi pobedom u Morači praktično osigurala drugo mesto.

KAKAV JE RASPORED PARTIZANA DO KRAJA?

Ne baš previše lak, večeras igraju verovatno i najlakšu partiju do kraja, a potom ih čekaju dva vezana gostovanja u Podgorici, SC-u i Budućnosti, dok u poslednjem kolu dočekuju tim koji ih je već jednom pobedio, Zadar. Tako da uz veliki fokus u trci u za TOP10, može se desiti kiks vrlo verovatno, ali je kvalitet na strani crno-belih.

ŠTA OČEKIVATI OD VEČERAŠNJEG DUELA?

Ruku na srce, sve osim rutinske pobede Partizana bi bilo veliko iznenađenje. Naime, FMP ima jednu od najlošijih sezona u poslednjih nekoliko godina, a poznato je da Grobari imaju uvek motiv više protiv Pantera, što će dovesti do prilično uzavrele atmosfere na tribinama.

Standings provided by Sofascore

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter