0
Domaći fudbal

Djiga Yacouba Nasser Osman Bukari Inbeom Hwang Crvena Zvezda - Partizan, Superliga Srbije, Srbija, Beograd Mart 9, 2024. (photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

ZVEZDA ĆE IMATI STRANCA MANJE? Letnje pojačanje crveno-belih u procesu dobijanja srpskog pasoša!

Objavljeno: 15.03.24 u 17:50

Ovo je trend u poslednjih nekoliko godina

Naser Điga je stigao u smiraj letnjeg prelaznog roka neprimetno, ali je svojim profesionalizmom i igrama u crveno-belom dresu brzo privukao pažnju. Reprezentativac Burkine Faso je, kako se navodi, u procesu dobijanja pasoša Srbije, što bi moglo značajno uticati na planove FK Crvena zvezda u narednoj sezoni.

Điga (21) je na pozajmici iz Bazela, a njegove partije su zadovoljile kako trenera Baraka Bahara, tako i Vladana Milojevića. Očigledno je da je stekao poverenje u klubu, a mogućnost dobijanja srpskog pasoša bi za njega značila više od samo administrativnog aspekta.

Ukoliko Điga uspe da dobije srpsko državljanstvo, Crvena zvezda bi oslobodila mesto jednog stranca u ekipi, dajući klubu mogućnost da dovede još jednog igrača iz inostranstva. To bi otvorilo vrata za nova pojačanja, posebno izvan prostora Evropske unije, što bi dodatno obogatilo tim.

Prema informacijama, ako se Đigin proces za dobijanje pasoša okonča pozitivno, Crvena zvezda će aktivirati otkupnu klauzulu u visini od 2.000.000 evra, što bi bio znatan iznos, ali i opravdanje za kvalitet koji je mladi fudbaler pokazao na terenu.

Trenutno, Crvena zvezda ima nekoliko stranaca u timu, ali potencijalno dobijanje srpskog pasoša za Đigu moglo bi promeniti dinamiku sastava. Srpsko državljanstvo već su dobili neki igrači kluba, što govori o strategiji kluba da koristi domaće resurse, ali i otvara prostor za nova internacionalna pojačanja.

Đigin potencijalni put ka srpskom pasošu ne samo što bi mogao da promeni dinamiku tima Crvene zvezde, već bi to takođe bio simboličan korak ka integraciji stranih igrača u srpski fudbal. U svakom slučaju, ovo je razvoj događaja koji će privući pažnju ne samo navijača Crvene zvezde, već i celog fudbalskog sveta.

3
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter