0
Košarka

FOTO: Starsport

SRAMNO OGLAŠAVANJE HRVATA: Kukaju zato što je Vukčević stigao u NBA, a njihov igrač mora da se „muči“!

Objavljeno: 15.03.24 u 18:12

Preostaje im samo da se žale sami sebi

Nedavni transfer mladog srpskog košarkaša Tristana Vukčevića u NBA ligu izazvao je kontroverzu u Hrvatskoj, gde su se pojavile tendenciozne tvrdnje o navodnoj neravnoteži u tretmanu igrača iz Srbije i Hrvatske.

Portal „Index“ je pokrenuo pitanje: „Zašto neafirmisani Srbin ide direktno u NBA, a Hrvat je morao prvo u Razvojnu ligu?“ Hrvatski novinari su se potrudili da prenesu utisak kao da srpski igrači imaju nezasluženu privilegiju, dok se hrvatski igrači suočavaju sa nepravdom.

Upoređujući Vukčevićev transfer sa situacijom hrvatskog igrača Karla Matkovića, koji je morao proći kroz Razvojnu ligu, hrvatski mediji implicitno sugerišu da postoji diskriminacija prema hrvatskim igračima u NBA ligi.

Ova tendenciozna interpretacija ignoriše činjenicu da su Vukčević i Matković različiti igrači sa različitim okolnostima. Vukčević je možda imao veću prepoznatljivost zbog svojih performansi u evropskim takmičenjima, dok Matković nije bio podjednako istaknut.

Umesto da promovišu fer i objektivno izveštavanje, hrvatski mediji biraju senzacionalistički pristup, pokušavajući da stvore iluziju o nepravednosti u košarkaškom svetu.

2
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter