0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PEŠIĆ I ORLOVI ZNAJU SVE: Srbija u drugom šeširu za Olimpijske igre u Parizu, ovo su mogući rivali! (FOTO)

Objavljeno: 15.03.24 u 16:53

Svi se nadamo medalji u Francuskoj

Još svega par meseci je ostalo do Olimpijskih igara u Parizu, a čini se da javnost u našoj zemlji najviše očekuje od košarkaške reprezentacije koja je prošle godine bila druga na svetu.

Žreb za grupe na ovom turniru biće održan 19. marta u glavnom gradu Francuske, a uoči žreba FIBA je podelila timove u četiri šešira i sada su stvari mnogo jasnije.

Naime, reprezentacija Srbije se nalazi u drugom šeširu zajedno sa Australijom i kvalifikantom koji će doći iz Rige, gde bitku za Olimpijske igre vode Gruzija, Filipini, Letonija u grupi A i Brazil, Kamerun i Crna Gora u grupi B.

Što se tiče prvog šešira očekivano tu se nalaze Sjedinjene Američke Države i Nemačka, a poslednji učesnik doći će iz Valensije gde se za mesto bore Španija, Angola i Liban u grupi A sa jedne strane i Finska, Poljska i Bahami sa druge strane u grupi B.

U trećem šeširu se nalaze Kanada i Francuska, kao i ekipa koja će iz doći iz San Huana u kome se bitku biju Meksiko, Obala Slonovače i Litvanija u grupi A i Italija, Portoriko (domaćin) i Bahrein u grupi B.

Poslednji četvrti šešir sastojaće se od Japana, Južnog Sudana i kvalfikianta iz Pireja gde se bore Slovenija, Novi Zeland i Hrvatska u grupi A i Egipat, Grčka (domaćin) i Dominikanska Republika u grupi B.

Određeni su takođe i šeširi za ženski turnir u Parizu.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter