0
Košarka
jokić

FOTO: Twitter/@nuggets

JOKIĆ GRABI KA MVP TITULI: Srbin i dalje neprikosnoven na vrhu, a evo gde je Dončić!

Objavljeno: 15.03.24 u 19:20

Bez većih promena na listi favorita

Srpski košarkaš Nikola Jokić nastavlja da demonstrira izvanredne performanse u NBA ligi, što ga čini glavnim favoritom za osvajanje MVP nagrade. Već sedmu uzastopnu nedelju Jokić se nalazi na vrhu liste, što ukazuje na njegovu konstantnu izuzetnu formu.

Jokićeva uloga u ekipi Denver Nagetsa postaje sve značajnija, naročito nakon Ol-Star pauze. Denver je ostvario izvanredan niz od 10 pobeda u poslednjih 11 utakmica, a Jokić je bio ključni faktor u ovom uspehu.

Pred Denverom su novi izazovi jer će naredne tri utakmice igrati u gostima protiv San Antonija, Dalasa i Minesote. Očekuje se da će Jokić i dalje predvoditi ekipu Nagetsa ka novim pobedama.

Statistički gledano, Jokić je ove sezone u proseku postizao 26 poena, hvatao 12,3 skoka i beležio 9,2 asistencije po meču, što su impresivni individualni učinci.

Iako su Šaj Gildžus-Aleksander i Janis Adetokumbo i dalje iza Jokića, došlo je do promena na listi. Luka Dončić je pretekao Džejsona Tejtuma i sada se nalazi na četvrtom mestu.

U prvih deset u trci za MVP nagradu su takođe i Domantas Sabonis, Kavaj Lenard, Kevin Durent, Entoni Dejvis i Devin Buker, ali je jasno da Jokić trenutno dominira NBA ligom svojim impresivnim igrama.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter