0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@realmadrid

HAOS U ŠPANIJI: Real Madrid podnosi tužbu zbog rasističkog terora nad njegovim igračem!

Objavljeno: 15.03.24 u 17:20

Ovome mora da se stane na kraj

Fudbalski klub Real Madrid preduzima odlučne korake u borbi protiv rasizma u fudbalu. Klub je podneo tužbu Državnom tužilaštvu Španije zbog nedavnih rasističkih uvreda upućenih njihovom igraču Vinisijusu Žunioru u blizini Olimpijskog stadiona Monžuik u Barseloni.

U saopštenju koje je klub objavio, istaknuto je da Real Madrid zahteva od Tužilaštva da od snaga bezbednosti zatraži postojeće snimke na obe lokacije kako bi se identifikovali autori ovih uvreda.

Real osuđuje ove nasilne napade rasizma, diskriminacije i mržnje koji su se, nažalost, više puta dešavali protiv našeg igrača Vinisijusa Žuniora. Naš klub će nastaviti da radi na odbrani vrednosti fudbala i sporta, i ostaće čvrst u borbi za nultu toleranciju pred ovakvim odvratnim epizodama kakve se dešavaju u poslednje vreme“, istaknuto je u saopštenju.

Real Madrid je preduzeo ovaj korak kao deo svoje posvećenosti borbi protiv rasizma u fudbalu i podršci svojim igračima. Klub je jasno stavio do znanja da neće tolerisati ovakvo ponašanje i da će preduzeti sve neophodne korake kako bi se osigurala odgovornost za takve postupke.

Očekuje se da će Državno tužilaštvo Španije sprovesti istragu u skladu sa zahtevima kluba, a Real Madrid će nastaviti da pruža podršku svojim igračima i bude glas protiv rasizma u fudbalu i društvu uopšte.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter