5
Fudbal

BELGRADE, SERBIA - SEPTEMBER 04: Goalkeeper Mile Svilar of Serbia looks on after the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Serbia and Luxembourg at Rajko Mitic stadium on September 4, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

SVILARA SKUPO KOŠTALA IZDAJA SRBIJE: FIFA presudila u korist Orlova i mladi golman ne može da brani ni za koga drugog!

Objavljeno: 14.03.24 u 12:06

Ne zaslužuje da ikada dobije poziv selektora

Pokušaj Mileta Svilara da promeni svoje međunarodno sportsko državljanstvo iz Srbije u Belgiju zaustavljen je zbog prepreke koju je postavila FIFA. Iako je želeo da brani boje Belgije, FIFA mu je to odlučno onemogućila.

Direktor reprezentacije Srbije, Stevan Stojanović, prošle nedelje je izjavio za Kurir da su pravila jasna i da Mile Svilar ne može promeniti svoje sportsko državljanstvo. Ovu tvrdnju jutros je potvrdio i selektor Belgije, Domeniko Tedesko, tokom konferencije za medije.

Belgija je konsultovala pravne stručnjake kako bi pregledali slučaj Mileta Svilara. Zaključak je da iako je Svilar nastupio za Srbiju u prijateljskoj utakmici, ne može promeniti reprezentaciju„, rekao je Tedesko.

Ko treba da bude prvi golman reprezentacije Srbije!
  • Đorđe Petrović (63%, 742 Glasova)
  • Vanja Milinković-Savić (25%, 293 Glasova)
  • Predrag Rajković (12%, 146 Glasova)

Ukupno glasalo: 1.181

Loading ... Loading ...

Mile Svilar je odigrao jednu utakmicu za Srbiju, u prijateljskom meču protiv Katara 1. septembra 2021. godine, provodeći na terenu svega 44 minuta.

Pre nekoliko godina, FIFA je uvela stroga pravila kada je reč o promenama sportskog državljanstva. Trenutni propisi predviđaju da neko ko je igrao za određenu državu pre 21. godine ipak može da napravi drugačiji izbor, čak i ako je to bio meč A. Ovo se odnosi, na primer, na kvalifikacione utakmice za Evropsko ili Svetsko prvenstvo.

Dotični igrač ne sme imati više od tri meča za svoju „staru zemlju“, sva tri pre 21. godine. Pored toga, mora proći period od tri godine od poslednjeg nastupa. Očigledno, Belgijanci su zaboravili da je Mile Svilar imao 22 godine kada je prvi i jedini put branio boje Srbije, baš onako kako je rekao direktor A tima Stevan Stojanović za Kurir.

52
18

5 Komentara

  1. Klasična izdaja! Treba mu oduzeti državljanstvo ne zvati ga ponovo u reprezentaciju! Kosovo je Srbija!!!

    6
    15
    Odgovori
    • Koga je momak izdao? Rođen je u Belgiji, tamo su mu svi drugari. Iskreno ne možemo ni da upoređujemo ove dve ekipe.

      12
      4
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter