1
Domaći fudbal

head coach Igor Duljaj argues with referee sudija Nikola Radakovic (R) during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Partizan and Napredak Krusevac at stadium FK Partizan (JNA) on March 13, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SUDIJSKA ANALIZA MEČA PARTIZAN – NAPREDAK: „Nije bio penal za Partizan, Radaković sudio vrlo dobro!“ (VIDEO)

Objavljeno: 14.03.24 u 17:48

Ističe Jokić da, takođe, nije bilo prekršaja prilikom pogotka Napretka

Zdravko Jokić, stručnjak za suđenje, izneo je analizu suđenja na meču između Partizana i Napretka na TV Areni Sport.

Prva situacija – da li je postojao prekršaj prilikom pogotka Napretka.

– Kada pogledamo snimak u prenosu i sada, ne možemo da tvrdimo šta se desilo. Ne vidi se od igrača Partizana koji je okrenut leđima. Da li igrač Napretka zakačio igrača Partizana ili ne… Ne postoji jasan snimak na kome to možemo da vidimo.

 

Druga situacija – da li je bio penal za Partizan ili ne?

– Nije kažnjiv taj kontakt. Da je odbrambeni igrač možda bi to bilo drugačije, ali ovako nije. Golman je odigrao loptu i cela priča je tu završena – ističe Jokić.

Zdravko Jokic gensek OFK Beograd, uprava, Januar 14. 2019. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Treća situacija – crno-beli traže penal zbog igranja rukom fudbalera Napretka:

– Ne ide ruka prema lopti, već lopta dolazi prema ruci, koja je u prirodnom položaju. Nije sve to napravilo „telo većim“, pa je i ovo bila ispravna odluka sudije.

Generalna ocena suđenja Radakovića:

– Sudio je vrlo dobro, pokazao da može da podnese pritisak. Pokazao je osećaj za igru, vrlo dobro suđenje jednog mladog sudije koji je pokazao da Sudijska komisija može da se osloni na njega u budućnosti.  

 

46
35

1 Komentara

  1. I da je pogresio u pola ovih situacija, ne treba mu zameriti. Pa pogledajte samo koliko su puta pogresile sudije u Evropi. Uostalom pitao bih i fudbalere i trenere, koliko su puta pograsili…

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter