0
Fudbal

Dragan Dzajic Dragan Stojkovic Nenad Bjekovic Fudbalski Savez Srbije, FSS, Trening reprezenacija, Stara Pazova Beograd Srbija 20.3.2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

„POTREBAN NAM JE KONTINUITET“: Džajić potvrdio da Piksi ostaje selektor, pa se dotakao slučaja Svilar!

Objavljeno: 14.03.24 u 16:58

Predsednik saveza otklonio sve dileme

Dragan Džajić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS), izjavio je da se očekuje produženje ugovora sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem do 2026. godine.

U četvrtak ujutro su se pojavile informacije da će Piksi nastaviti da vodi nacionalni tim u trećem ciklusu. Sada je ovaj plan dobio potvrdu i od strane Džajića.

Bilo je reči ovih dana o tome, očekujem da ćemo potpisati ugovor sa Stojkovićem do 2026. godine. Potreban je jedan kontinuitet, mislim da je to jedan logičan, normalan i očekivan epilog – rekao je Džajić za Tanjug.

Prvi čovek FSS je prokomentarisao činjenicu da je golman Rome Mile Svilar odbio poziv selektora Srbije.

– To je jednostavno bila njegova odluka. Ja to ne opravdavam, ali činjenica je da je on dugo godina živeo u inostranstvu. Nije to goruće pitanje za našu reprezentaciju, imamo mi dovoljno dobrih golmana. On je tako odlučio, videćemo kako će biti u budućnosti. Mislim da naša reprezentacija nema razloga da tuguje zbog toga što se desilo, jer imamo dobre golmane.

BELGRADE, SERBIA – SEPTEMBER 04: Goalkeeper Mile Svilar of Serbia looks on after the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Serbia and Luxembourg at Rajko Mitic stadium on September 4, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Srbija će 21. marta odigrati prijateljski meč sa Rusijom u Moskvi, a četiri dana kasnije sastaje se sa Kiprom u Larnaki.

Te dve prijateljske utakmice biće priprema ekipe koja će nastupiti na EP. Mislim da je dobro što ćemo sada odigrati ova dva meča, a imaćemo i dve utakmice uoči početka kontinentalnog šampionata. Biće neizvesno EP, imamo dosta tešku grupu. Potrebno je posebno se pripremati za svaku utakmicu. Naša grupa je dosta teška, neće biti lako, ali verujem da ćemo biti bolji nego na SP u Kataru – zaključio je Džajić.

Orlovi u Nemačkoj igraju u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom. 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter