0
Fudbal
Dragan Stojković Piksi

FOTO: Starsport

(ANKETA) DA LI JE PIKSI ZASLUŽIO NOVI UGOVOR? Dva velika takmičenja su izborena, ali igra je daleko od kvalitetne! (VIDEO)

Objavljeno: 14.03.24 u 12:51

Postoje argumenti i za, ali i protiv

Danas je kao bomba odjeknula vest da će Dragan Stojković gotovo sigurno dobiti novi ugovor Fudbalskog saveza Srbije na osnovu kog će ostati selektor bar do 2026. godine.

Čini se da su prilično podeljena mišljenja po pitanju toga da li je Stojković zaslužio novi ugovor ili ne, a branioci ovih stanovišta se dotiču dve potpuno različite stvari.

Piksi je najbolji selektor Srbije ikada?

Ova činjenica je neosporna, ako uzmemo vremenski period od 2006. godine i obnove nezavisnosti Republike Srbije, ali čak i da uzmemo ceo 21. vek, pa i trenutak od raspada SFRJ 1992. godine i nastanak SRJ, a kasnije Srbije i Crne Gore.

Dakle, Piksi je jedini selektor koji je uspeo da odvede našu reprezentaciju kako god se ona zvala na dva vezana velika takmičenja, Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine i Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, i to još od 2000. godine.

Frapantna je činjenica da je naša zemlja učestvovala na Mundijalima 2006, 2010, 2018 i 2022. godine, a da se još od pomenute 2000. godine i EURA u Holandiji i Belgiji nije plasirala na Evropsko prvenstvo, ali je Piksi to uspeo da uradi za razliku od svih njegovih prethodnika.

Piksijeva Srbija igra očajan fudbal?

Ovo je takođe validan argument pogotovo od poslednje utakmice kvalifikacija za Mundijal u Kataru protiv Portugala u Lisabonu odigrane još 15. novembra 2021. godine.

Nakon toga je odigrana Liga nacija u kojoj su Orlovi bili uspešni i sa prve pozicije uspeli su da se plasiraju u elitu, to jest A diviziju Lige nacija, u konkurenciji sa selekcijama Norveške, Švedske i Slovenije, gde su doživeli samo jedan poraz i to od Norveške.

Totalni pad igre Srbije i načina na koji naša reprezentacija igra fudbal uopšte osetio se u Kataru. Ajde poraz od Brazila nekako i da razumemo, ali pristup meču u kome Piksijevi puleni deluju rezervisano i pomalo u strahu nije najavio dobre stvari, što se videlo i kasnije protiv Kameruna i Švajcarske.

Utisak je da možemo da zahvalimo Bogu ili sreći, kako ko voli, što smo izvukli povoljnu kvalifikacionu grupu za EURO 2024. godine u Nemačkoj, gde smo uprkos izuzetno lošoj igri i dva poraza od Mađarske uz prilično sramotne remije sa Bugarskom uspeli da se plasiramo na završni turnir.

Ostaje pitanje da li Piksija treba nagraditi za plasmane na velika takmičenja koji mu se ne mogu osporiti ili treba pronaći neko bolje rešenje koje će pre svega podići igru Srbije na viši nivo ili je to preveliki rizik u ovom momentu?

Da li Piksi treba da ostane selektor Srbije nakon EP?
Loading ... Loading ...
19
14

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter