1
Evroliga

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade v Maccabi Tel Aviv at Stark Arena on February 14, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NEVEROVATAN PORAZ ZVEZDE U ARENI: Crveno-beli od +18 do poraza od „ponosa Izraela“! (VIDEO)

Objavljeno: 14.03.24 u 21:14

Novi poraz Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u beogradskoj Štark areni od ekipe Makabija u okviru 29. kola Evrolige – 80:84 (47:31)

Novi poraz za izabranike Janisa Sferopulosa u Evroligi i nova sezona u kojoj Crvena zvezda nekoliko poslednjih kola igra rezultatski nebitne utakmice.

Takođe, novi meč u kome Zvezda ispušta ogromnu prednost, a u jednom trenutku ovog meča crveno-beli su imali plus 18.

Na drugoj strani, Makabi ostaje u trci za plej-in i plej-of.

Tim Janisa Sferopulosa je u ovaj meč ušao bez petorice igrača, na raspolaganju grčkom treneru nisu Teodosić, Nedović, Lazić, Topić i Tompkins, koji još uvek nije debitovao u crveno-belom dresu.

No, crveno-beli gotovo su bez i matematičke šanse da se nađu u 10 najboljih Evrolige, pa su ovaj meč ušli poprilično rasterećeni, što se odrazilo i na rezultat.

Počeo je bolje Makabi, ali su crveno-beli u nastavku dosta bolje zaigrali, pa su do kraja prvog perioda imali blagu predost, a na prvu pauzu otišlo prendošću 21:17.

Ipak, drugi period je u potpunosti pripao Zvezdi. Pre svega Makabi nije dobro igrao u napadu, Zvezda je sve odlično branila, a na drugoj strani pogađala sa svih strana, pa je na poluvremenu rezultat glasio – 47:31.

 

Međutim, drugo poluvreme potpuno pripalo timu iz Izralea i to u svakom segmentu. Održavala je Zvezda svoju prednost do sredine trećeg perioda, a onda je krenuo potop.

Boldvin, Nibo i Klivlend vratili su „ponos Izarela“ u meč i u jednom trenutku trećeg perioda smanjili na šest poena razlike.

 

Poslednji period Makabi započinje silovito. Izraelci prave seriju 17:2 i potpuno preuzimaju kontrolu nad utakmicom i u jednom trenutku odlaze na plus sedam.

Do kraja meča videli smo dramu, trojkama Hange i Davidovca Zvezda se vratila u utakmicu.

 

Ipak, to je to što smo videli od Zvezde večeras. Jednostavno Sferopulosov tim se raspao u drugom poluvremenu i tu nije bilo spasa. 

Na kraju, Makabi odnosi pobedu iz Arene i sada su na skoru od 16 pobeda i 13 poraza.

Kada je u pitanju Zvezda, ona više nema ni matematičke šanse da se nađe u 10 najboljih ekipa Evrope i nakon novog poraza su na skoru 10:19.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter