9
Domaći fudbal

during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Partizan and Napredak Krusevac at stadium FK Partizan (JNA) on March 13, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

STANOJE I SAVO MOGU DA SE ŽALE, DULJAJ BAŠ I NE: Ove godine Igor baš ima minimalno razloga da se ljuti na sudije, šta bi bilo da je na mestu prethodnika!

Objavljeno: 13.03.24 u 22:41

Crveni kartoni rivalima, mnogo penala u nadoknadi, i večno nezadovoljni Duljaj.

Navijači Partizana su već gotovo deset godina u uverenju da je FSS izuzetno na strani Crvene zvezde, a verodostojnost toga ostavljamo vama na procenu.

Iako je bilo realno spornih odluka u tom periodu, možemo tvrditi da je suđenje nikada izjednačenije između večitih rivala u ovoj sezoni.

To nas dovodi, da pored velikog broja realnih sudijskih grešaka na mečevma večitih, koje su kasnije ekspertize dokazale, Grobari imaju osnova da se ljute za prošlu sezonu, za ovu baš i nemaju.

Prosto, crno-beli su od 2017-2023. gotovo stalni učesnici evropskih takmičenja, sa timovima od kojih se i slavni Mančester branio, a kaskanje za večitim rivalom su objektivno nekada i mogli da svale na neku sudijsku grešku.

Penal nad Milovanovićem u Humskoj, nedosuđen crveni karton za štopera Čukaričkog na Brdu, penal van šesnaesterca za Zvezdu protiv Inđije su neke od stvari koje su pod upitnikom što se kriterijuma arbitara tiče.

Herojski plasman protiv Moldea, prolaz u grupi sa Kijevom i Jang Bojsom, eliminacija praške Sparte, borba za prolaz sa Junajtedom i AZ-om, pobede nad Kelnom i nadigravanje Nice su dela za ponos i poštovanje.

Brukanje protiv Sabaha i Nordsjelanda to i nisu, uz eliminaciju od slabašnog Šerifa, i četvrto mesto u Superligi Srbije. Miloš Vazura i ostatak uprave su sklopili fantastičan tim u odnosu na uslove koje imaju i uspeli da se trkaju sa nikad skupljom Crvenom zvezdom.

To je dovelo do toga, da je Igor Duljaj krunisan u heroja na osnovu genijalnosti njegovih igrača. Stručni štab je dvocifren broj puta ove godine izdao svoj tim užasnom postavkom utakmice, koju su posle Saldanja, Nikolić, Severina, Zahid, Sveta i ostali morali da čupaju na lični kvalitet.

Ovo nije hajka na Igora Duljaja, koji ima rezultate, ali objektivno minimum razloga da se žali na sudije, jer trener koga penali protiv IMT-a, Surdulice i drugih, nekoliko sumnjivih prekida dosuđenih u nadoknadi, održavaju na poslu, ne sme da ima razlog za žaljenje.

Partizan Igora Duljaja ima najbolje uslove od svih prethodnih Partizana, crno-beli su odigrali najlošiji derbi u proteklih mnogo godina, sama sreća i Aca Jovanović su ih spasili sramote.

Tako da, nekadašnji zadnji vezni SCG neka bolje pogleda u svoje dvorište, jer kada se u zadnjih šest meseci sreo sa taktički zrelom ekipom, ili je razbijen ili je srećno izvlačio bodove, a kvalitet u timu ima, i to kakav.

Ostaje samo pitanje, da je imao tretman kao Sava Milošević ili Aleksandar Stanojević, kakva li bi onda reakcija nekadšanjeg igrača Šjahtora bila.

63
16

9 Komentara

  1. Sve je istina kako je napisano i retko gde tako nesto moze da se procita. Iznenadjen sam prijatno sa ovom objektivnoscu jer gde god citam ispada da ne gledamo isti fudbal. Sudjenje ove godine je skroz korektno, gresaka ce uvek biti jer ne sude roboti.
    Ali meni je fascinantno da se Duljaj na bas svaku odluku sudije zali, jedino se ne zali kad sudija da znak za pocetak meca, ali verovatno ce i to uskoro.

    5
    2
    Odgovori
  2. Ovo je naslov tipa: „Šta hoćete, prethodne trenere Partizana su još više krali. Budite zadovoljni i ćutite“. Pa ovo je stvarno van pameti. Vi kažete da je u redu pomalo krasti Partizan, ne sme baš da se preteruje kao u vreme Miloševića i Stanojevića. Što reče svojevremeno Velja Ilić (ministar) da je u redu da se „kraducka“, ali da se ne preteruje. Ovo je žalosno

    3
    4
    Odgovori
    • Znaci kad pobedite 22 puta tu su sudije postene a kad izgubite jednom u pola godine onda vas stalno kradu. Pa kako to? klasicni izgovori. A obzirom kako ste mogli proci u derbiju ovo vam se samo vratilo i to je to.

      4
      2
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter