0
Evroliga

Dejan Bodiroga Euroleague President during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Maccabi Playtica Tel Aviv at Stark Arena on November 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SRBIN OSTAJE NA ČELU EVROLIGE: Dejan Bodiroga dobio produženje mandata u najjačem klupskom takmičenju!

Objavljeno: 13.03.24 u 17:20

Videćemo šta će postići legenda naše košarke

Dejan Bodiroga, legendarni srpski košarkaš, nastaviće da obavlja funkciju predsednika Evrolige narednih četiri godine, prema izveštajima brojnih inostranih medija. Ova vest stigla je istovremeno s informacijom da će i Paulijus Motiejunas ostati na poziciji direktora ovog prestižnog košarkaškog takmičenja.

Bodiroga je stupio na put ka predsedničkoj fotelji Evrolige u maju 2022. godine, kada je postao jedan od kandidata za ovu prestižnu poziciju, suprotstavljajući se Đordiju Bertomeuu. Ubrzo nakon toga, u septembru iste godine, Bodiroga je izabran za predsednika ovog takmičenja, stupajući na čelo organizacije.

Tokom prve godine na funkciji, Bodiroga je sarađivao s Glikmanom, a nedavno je ovaj post prepustio Paulijusu Motiejunasu. Motiejunas će, prema mandatu, ostati na poziciji direktora Evrolige najmanje još četiri godine.

Ova vest je dočekana s velikim interesovanjem u svetu košarke, s obzirom na ugled i dostignuća koja Dejan Bodiroga donosi na čelo Evrolige. Njegova vizija i iskustvo obećavaju dalji prosperitet ovog takmičenja, dok će Motiejunasova kontinuirana prisutnost pružiti stabilnost i kontinuitet u vođenju organizacije.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter