0
Fudbal

FOTO: Starsport

SAMARDŽIĆ OTKRIO GDE ĆE ZAVRŠITI KARIJERU: Ovo će obradovati navijače jednog od večitih rivala!

Objavljeno: 13.03.24 u 14:50

‘Kada smo išli u Srbiju uvek su me vodili na Marakanu da navijam za Crvenu zvezdu.’

Fudbaler Udinezea, Lazar Samardžić važi za jednog od najperspektivinijih veznih igrača u Seriji A, ali u Evropi. On za tim iz Udina beleži sjajne partije, a to je uvideo selektor ‘Orlova’ Dragan Stojković Piksi koji mu je uputio poziv, a on rado prihvatio što je obradovalo mnoge. 

Samardžić je rođen u Nemačkoj gde je i započeo svoju karijeru u Herti iz Berlina, a imao je mogućnost da igra za ‘Pancere‘, međutim ipak je išao srcem i odabrao Srbiju, zemlju odakle mu je porodica. On je u razgovoru za ‘Cronache di spogliatoio’ istakao da nije pogrešio što igra za naš nacionalni tim.

-Izabrao sam da predstavljam Srbiju 2023. i shvatio sam da je nivo visok. Dušan, ali i Milinković-Savić, Tadić, Mitrović. Shvatio sam da sam napravio sjajan izbor, uprkos tome što sam oduvek živeo u Nemačkoj. U mojoj porodici se govori srpski, a i u kulturološki se tako osećam – započeo je.

Dodao je da se divi Mesiju, a odbio je Barselonu Milan.

-Dok sam odrastao u Nemačkoj, trudio sam se da budem kao on. Sa 16 godina imao sam priliku da probam, Barselona je pokucala na moja vrata. Bio je to Patrik Klajvert, šef omladinskog sektora Barselone. Pokazao nam je plan i ideju koju su imali. Ali moji roditelji su mislili da sam premlad da odem, da je prerano i ja sam bio saglasan sa njima – naveo je i nastavio:

-Godinu dana kasnije, Milan je pokušao. Zajedno sa porodicom sam otišao u Milanelo, na poziv Paola Maldinija. Pokazali su nam objekte, imao sam 17 godina i otac mi je govorio da je italijanski fudbal do pre nekoliko godina vladao svetom. I tog dana smo rekli da ne žurimo – jasan je.

Obećao je ocu da će završiti karijeru u Crvenoj zvezdi.

-Ubrzo sam debitovao za Hertu i svakog vikenda sam išao na Olimpijski stadion da gledam meč. Mnogo sam voleo taj stadion. Kada smo išli u Srbiju, uvek su me vodili na Marakanu da navijam za Crvenu zvezdu. Moj tata je veliki navijač. Obećao sam mu da ću tamo završiti karijeru. Zaljubio sam se u njihovo navijanje – poručio je Samardžić.

On je ove sezone u dresu Udinezea zabeležio 25 nastupa i postigao tri pogotka. U dosadanješem delu karijere nastuapo je pomenutu HertuLajpcig, a lprošlog leta je bio blizu potpisa za Inter.

Ko osvaja titulu prvaka Srbije u fudbalu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
16
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter