0
Fudbal

Fudbal Soccer U21 Play off Second leg Norveska U21 v Srbija U21 from left (TOP) goalkeeper Vanja Milinkovic-Savic Aleksandar Cavric Vukasin Jovanovic Marko Grujic Darko Lazic and Sergej Milinkovic-Savic (DOWN) Uros Djurdjevic Nemanja Antonov Milan Gajic Andrija Zivkovic Nemanja Maksimovic Dramen, 15.11.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

PAVLOVIĆ NIJE JEDINI: Još jedan Srbin se odlučio za reprezentaciju druge zemlje! (FOTO)

Objavljeno: 13.03.24 u 18:33

Doduše, on verovatno nikada ni ne bi dobio poziv

Aleksandar Čavrić, bivši omladinski reprezentativac Srbije, vraća se u fudbalski svet reprezentacije – ovog puta, kao deo Slovačke nacionalne selekcije. Nakon sedam i po godina provedenih u Slovačkoj, Čavrić će imati priliku da debituje u dresu svoje nove zemlje.

Selektor Slovačke i trener Napolija, Frančesko Kalcona, objavio je spisak igrača za predstojeće prijateljske utakmice sa Austrijom i Norveškom, a na tom spisku našlo se i ime Aleksandra Čavrića. Ovo je bio dugo iščekivani poziv za Čavrića, koji je još u novembru 2022. godine pokrenuo proces dobijanja slovačkog državljanstva.

Razgovarao sam sa predsednikom Kvačikom i selektorom Kalconom. Obojica su mi obećali da ćemo ići na Evropsko prvenstvo. Tokom decembra, imao sam iskren razgovor sa gospodinom Kovačikom i pitao me je ponovo da li je moja ambicija da predstavljam Slovačku i dalje aktuelna. Rekao sam mu da se to podrazumeva. Zatim mi je on rekao da su vlasti u velikoj gužvi i da rade na mom pasošu od starta 2024. Takođe mi je poručio da planiraju da me pozovu u reprezentaciju Slovačke – izjavio je Čavrić pre nekoliko nedelja.

Obećanje je ispunjeno, a Čavrić je dobio poziv od italijanskog trenera Kalconea.

Pratili smo Čavrića već duže vreme i čekali da dobije potrebna dokumenta. Zajednica je odradila dobar posao. Aleksandar je želeo da predstavlja Slovačku, trebalo bi narednih dana da stigne u Slovačku i preuzme papire. Mislim da bi mogao da nam pomogne – izjavio je Kalcona na današnjoj konferenciji.

Iako se njegov novi klub Kašima Antlers suočava sa obavezama u prvenstvu tokom reprezentativne pauze, Kalcona ne brine.

Nismo razgovarali sa klubom, ovo je zvaničan rok, klub bi trebalo da ga poštuje. Uradili smo sve da Aleksandar predstavlja Slovačku.

Osim Čavrića, novi igrači koji su se našli na spisku reprezentacije su vezista Banjika Tomaš Rigo i njegov imenjak Nemčik, štoper Rozenborga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter