0
Fudbal

FOTO: Twitter/@Inter

LIGA ŠAMPIONA: Inter brani čast italijanskog fudbala u Madridu, PSV u paklu ‘Žutog zida!’

Objavljeno: 13.03.24 u 08:25

Jako zanimljivi okršaji.

Večeras od 21 čas se igraju poslednji dueli osmine finala Lige Šampiona i nakon toga ćemo saznati poslednje učesnike četvrtifinala najelitnijeg evropskog takmičenja. U prestnonici Španije na stadionu ‘Vanda Metropolitano’ odmeriće snage fudbaleri Atletiko Madirda i Intera

Neroazrui‘ su na ‘Đuzepe Meaci’ dobili ovaj meč sa 1:0 i verovatno će ući jako oprezni u ovu utakmicu, dok će izabranici Dijega Simonea biti raspoloženiji za igru. Ekipa iz ‘grada mode’ igra fanstatično ove sezone i ne zna za poraz već 16 mečeva još od osmine finala Kupa Italije i Bolonje koja ih je savladala 1:0 pre skoro tri meseca. 

Prvi su u Seriji A, dok Atletiko ovu utakmicu dočekuje nakon šokantnog poraza od Kadiza 2:0, a u šarenolikoj su formi. U La Ligi su na poziciji broj četiri i sigurno će im Liga šampiona biti velika motivacije gde su u finalu bili dva puta u poslednjih deset godina. Biće ovo veoma interesantan duel dva tima koja su taktički odlično potkovana i uvek spremna za nadigravanje.

U drugoj utakmici igraju Borusija Dortmund PSV na Sigal Iduna Parku od 21 čas. U Ajndhovenu je bio nerešen rezultat 1:1, a večeras će sigurno u velikoj meri odigrati ulogu i čuveni ‘Žuti zid‘ na koji niko ne ostaju imun. Nemački tim nije u onoj formi iz prošle sezone kada su bili nadomak titule u Bundesligi, ali im je izmakla u poslednjem kolu.

Mnogi su nezadovoljni Edinom Terzićem i žele njegovu ostavku, pošto je Dortmund trenutno tek na četvrtom mestu, a daleko su od vodećeg Leverkuzena koji je blizu svrgavanja Bajerna sa trona nakon više od jedne decenije. Sigurno će igrači Borusije igrati sa ogromnom motivacijom kako bi pored ‘Bavaraca‘ bili još jedan nemački klub među osam najboljih. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter